poziek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Dzisiaj pojawił się ciekawy temat, mianowicie w jaki sposób można dostać mniejszą tablicę rejestracyjną taka jak ta: http://i155.photobucket.com/albums/s295/audiminiac/rejestracja.jpg z tego co udało mi sie dowiedzieć istnieje możliwość dostania takiej tablicy po uprzednim napisaniu podania do kierownika urzędu komunikacji z uzasadnieniem dlaczego staramy się o mniejsze rozmiary. Czy ktoś z Was przerabiał podobny temat? Może sam SID się wypowie. Proszę o info.
Nowak_zg Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 hehe widze Poziek ze zainteresowalo cie to jeszcze bardziej niz mnie ... i dobrze sam sie tez chetnie duzo o tym dowiem. _________________________________________________ "bylo 100000 razy " zartowalem
miron78 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Temacik ciekawy - pytanie czemu ma służyć mniejszy rozmiar tablicy ( jeżeli zwiększeniu dopływu powietrza to na zawody zawsze można zdjąć całkowicie taką tablicę )
Reggi Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Cytat jednego z kolegów w innym temacie : Witam, rejestracje mają określony wzór i wymiary - ta jest niezgodna z przepisami. A co jesli auto pochodzi ze Szwajcarii ? I jest miejsce tylko i wyłącznie na małą tablice rejestracyjną ? Czytałem bodajże na AKP , jeden z kolegów robił na zamówienia tablice pod dokładne wymiary na dziurę w wersji USA ..a woził oryginał w bagażniku wrazie konroli policji .
Gość juras Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 A co jesli auto pochodzi ze Szwajcarii ? I jest miejsce tylko i wyłącznie na małą tablice rejestracyjną ? ale przeciez tam nie ma miejsca tylko i wylacznie na male tablice.
poziek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Mironku bo myślę o wycięciu zderzaka w podobny sposób jak zrobił to SID aby odkryć druga połowę FMICa... Zobacz tu: i zobacz ile jest zakryty
miron78 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Poziu dowiedziałem się ,że w naszym kraju niema odstępstw od standardowych wymiarów tablicy rejestracyjnej.Niema pism , próśb , podań za pośrednictwem których mógłbyś otrzymać tablice o zmniejszonych wymiarach
sokolnh Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 zawsze mozesz umiejscowić tablice na boku zderzaka, nad kratką
letallec Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 No i juz SID napisal ze rezana i malo legalna. Cytuje "...sprawa rejestracji wyglada tak : - koszt 20 zł (zrobienie foto swojej starej duzej, wydrukowanie u siebie lub w zakladzie, zalaminowanie) - włożenie do gotowej ramki, np: ze Szwajcarji - przepisy jednoznacznie w PL mówia jakich rejestracji mozna używac, innych wymiarow niz standardowych długich i kwadratowych nie ma !!! - to co widzieliscie na drogach to niestety własnej produkcji "twór" ..."
Rekomendowane odpowiedzi