Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRE] Red DeVil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko czarne- te 18 psują całość :thumbdown:

Opublikowano

Ogólnie nie ma szału ale z tych dwóch lepsza czerń wizualnie pasuje. :wink4:

Opublikowano

zdecydowanie lepsza czarna

Opublikowano

Te 18 to bieda. 17 czern duzo lepsza opcja

Opublikowano (edytowane)

Z wielką przykrością i żalem zawiadamiam, że muszę sprzedać moją piękną a4:( Inspekcja ruchu drogowego w Norwegii gdzie mieszkam i pracuję od trzech lat, dała mi czas do 5.11.2014 na wywiezienie auta z kraju. Niestety to nadal golas, nie zdążyłęm zrobić nic z planów ktore miałem. Zmienił się tylko przebieg, który na dzień dzisiejszy wynosi 196 320km + okło 1700km (trasa z norwegii do polski), i zostały wymienione wahacze(svag) z przodu.

Info na priv.

Edytowane przez Szalu
Opublikowano

A dlaczego masz określony czas na wywóz samochodu? :think2: I Dlaczego musisz sprzedać?

Opublikowano

Tez jestem ciekawy co to za przepisy. Jeśli możesz to napisz o co chodzi

Opublikowano

Chodzi o to że jak już pisałem mieszkam i pracuje w norwegii od 3 lat. Jeżeli chodzie o norweskie przepisy, to mogę używać samochodu legalnie przez pierwszy rok pobytu, ewentualnie mogę złożyć podanie o kolejny rok jeżeli mam żonę w polsce(żona mieszka ze mną w norwegii). Jeździłem dopóki mnie nie złapali:) Na szczęście obyło się bez żadnych kar finansowych, lecz dostałem zakaz poruszania się na polskich tablicach po norwegii. Zdecydowałem się na sprzedaż bo bez sensu jest trzymać auto,którym praktycznie nie będę jeździł, ponieważ w polsce w ciągu roku jestem zaledwie 3-4 tygodnie.

Opublikowano (edytowane)

A nie możesz zarejestrować samochodu w Norwegii? :eusathink:

Szkoda sprzedawać..

Edytowane przez afroo.
Opublikowano

Oczywiście że jest możliwośc zarejestrowania auta w Norwegii, ale wiąże się to z ogromnymi kosztami. Na rynku norweskiem warotość mojego audi to około 150 000 koron

(około 75 000zł). Żeby zarejestrować moje auto na norweskie blachy wyliczono mi kwote 123 000koron (około 62 000zł).

Strasznie mi szkoda :(

Opublikowano

To ile tam kosztuje nowe audi, takie nie na wielkim wypasie ?
Te koszta to są koszta opłat ?

Opublikowano

Oczywiście że jest możliwośc zarejestrowania auta w Norwegii, ale wiąże się to z ogromnymi kosztami. Na rynku norweskiem warotość mojego audi to około 150 000 koron

(około 75 000zł). Żeby zarejestrować moje auto na norweskie blachy wyliczono mi kwote 123 000koron (około 62 000zł).

Strasznie mi szkoda :(

:shock3:

No nie żartuj, że tam takie kwiatki, masakra.

Opublikowano

To ile tam kosztuje nowe audi, takie nie na wielkim wypasie ?

Te koszta to są koszta opłat ?

Tak, to koszta opłat. Nie wiem ile kosztuje nowe audi, ale znajoma kupiła nową skode octavie 2.0 TDI z przyzwoitym wyposarzeniem za 400 000 koron.

W poniższym linku zamieszczam kalkulator dla importu auta:

http://www.toll.no/no/bil-og-bat/import-av-bil/innforsel-av-bil/kalkulator-import-av-kjoretoy/

Opublikowano

To kiedy trafi do działu sprzedam ?

Opublikowano

To kiedy trafi do działu sprzedam ?

Opublikowano

Niebawem:)

A jednak nie trafi do działu "sprzedam". Według regulaminu, mogę umieścić ogłoszenie mając 50 postów.