Dajmon Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam. nabyłem zmieniarkę cd na 6 płyt (cd 6 szt.) z kablem ja mam radio w samochodzie concert II (z cd 1st.) Kabel podłączyłem między zmieniarką i radiem, podłączyłem masę zmieniarki do masy radia Odpaliłem radio, następnie nciskam klawisz CD i nie ma zmieniarki, nie widzi jej radio Sama zmieniarka świeci klawiszami Włożyłem do niej dwie płyty audio cd Radio dalej nie widzi zmieniarki Wszedłem w ustawienia 56 Radio Vag'iem i w opcję "Recode" Miałem tam ustawioną wartość 00001 zmieniłem ją na 00003 Dalej radio nie widzi zmieniarki Może trzeba jakieś klawisze na radiu nacisnąć żeby wybrać z concerta zmieniarkę lub jeszcze coś innego ustawić Poradzili byście cokolwiek ? Jak co to dzwońcie 509-304-420
Tom A4 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 może uszkodzony jest przewód co dzieje się jak dwukrotnie nacisniesz cd ?
Dajmon Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Opublikowano 8 Listopada 2013 jak włączam radio z trzymanym przyciskiem CD to na wyświetlaczu concerta jest komunikat NO CDC jak włączę radio i kliknę dwa razy lub nawet kilka razy na przyciski CD to nic się nie dzieje w błędach znalazłem jeszcze 01305 - Databus for Infotainment 80-00 - Single-Wire Operation
Tom A4 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 1 Country ID (0 = standard) 2 Sound Coordination (0 = standard) 3 Number of passive speakers 0 = No passive speakers (Bose) 1 = Front left (Bose with hands-free phone) 2 = Fronts passive, rears active 5 = Fronts passive, rears non-active 4 Sound System 0 = standard 1 = Bose 5 Radio Configuration 1 = No CD changer 3 = With CD changer 5 = With secondary display 7 = With CD changer and secondary display
Dajmon Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Opublikowano 8 Listopada 2013 błąd ten nie znika po skasowaniu go
Tom A4 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 1305 wyświetlacz magistrali danych
Tom A4 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 coś masz dziwne kodowanie ustawione masz w pozycji 3 masz 0 i w 4 masz 0 czyli jedno przeczy drugiemu cd dobrze zakodowane. Trzy możliwe przyczyny uszkodzony kabel, radio , lub zmieniarka. Sprawdx dobrze połączenia ostatnio miałem taki przypadek że masa była kiepska i nie działało poprawiłem mase i ruszyło
Dajmon Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Opublikowano 8 Listopada 2013 na początku gdy chciałem wejść do 56 - Radio przez Vag'a, to nie było to możliwe sprawdziłem kable, okazało się, że na wtyczce co idzie do radia Concert II tej na której jest zasilanie "+" i "-", brakowało pinu nr 3, pin ten był z kabelkiem zaizolowany taśmą, odizolowałem ten pin i włozyłem do wtyczki, teraz mam łącznie trzy przewody we wtyczce: "+", "-" i ten trzeci "linia transmisji", czy mają być tutaj jeszcze jakieś przewody ? Po podłączeniu tego zaizolowanego pinu do kostki na pozycję nr 3, mogłem wówczas Vag'iem wejść w 56-Radio ---------- Post dopisany at 22:15 ---------- Poprzedni post napisany at 22:13 ---------- masę zmieniarki nie przykręcałem nigdzie, tylko wcisnąłem w obudowę metalową radia Concert, świecą klawisze zmieniarki, płyty udało mi się bez problemu wprowadzić, również działa wyciąganie płyt ze zmieniarki
Tom A4 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 to linia k ktoś coś kombinował bo powinien tam byc
Dajmon Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Opublikowano 8 Listopada 2013 na początku, po tym jak połączyłem się Vag'iem z 56-Radio to z zakładki "Recode" odczytałem ustawienie 00001 wstawiłem tam 00003, więc wstawiłem zasilanie zmieniarki ---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:18 ---------- więc linia "k" jest na swoim miejscu teraz, teraz mogę się z radiem połączyć przez Vag'a Cd nie działa, nie wiem od czego zacząć, jak sprawdzić i co sprawdzić, zmieniarka dzisiaj od siemana przyszła z kablem z niebieską wtyczką, więc chcę podłączyć tą zmieniarkę do jasnej...... ---------- Post dopisany at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ---------- może kabel do zmieniarki - są pomylone piny we wtyczce ?
Tom A4 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 niebieska wtyczka i osobno kabel od masy tak ? ile pinów w niebieskiej wtyczce ? 8 czy 7 ?
Dajmon Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Opublikowano 8 Listopada 2013 kurfa..........!!! ---------- Post dopisany at 22:24 ---------- Poprzedni post napisany at 22:23 ---------- idę zobaczyć ---------- Post dopisany at 22:37 ---------- Poprzedni post napisany at 22:24 ---------- kostka niebieska ma osiem miejsc na piny wszystkie osiem miejsc jest zajątych w kostce obok czarnego przewodu jest przewód zielony, którego nie widac na zdjęciu dodatkowo z brązowym przewodem zdublowany jest przewód żółty - oba na jednym pinie
Tom A4 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 masz multimetr taki z brzęczykiem ? jeśli tak to sprawdź czy ten przewód zaznaczony na czerwono ma połączenie z masą bo wg opisu ten właśnie przwód odpowiada za mase cd
Dajmon Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Opublikowano 8 Listopada 2013 mierników ci u mnie pod dostatkiem ide i zerknę czy ten przewód łączy się z masą, przegnam multimetr między nim a obudową zmieniarki i obudową radia concert, zaraz wracam nie uciekaj serdeczny kolego
Tom A4 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 podeślij jescze foto rozpiski z radia dla upewnienia się
Dajmon Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Opublikowano 8 Listopada 2013 więc tak, wtyczki nie wypinałem, zrobiłem pomiar tak jak na zdjęciu radio w tym czasie nie było włączone między masą a tym pinem jest 4.8V
Tom A4 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 daj fotke rozpiski bo widziałem 2 inne i nie jestem pewien jedna podaje can l inna gnd i niby na pinie 10 jest masa gnd cd
Tom A4 Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 sam zerknij Audi Concert CD | Erta
Rekomendowane odpowiedzi