Jaras-vr Opublikowano 8 Listopada 2013 Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam Po sprawdzeniu komputer wyświetla mi dwa błędy od klimatyzacji co to może być? Błąd 01842 - potentiometr /actuator - for temp. flap right oraz Błąd 00716 - air recylkulation flap position motor wg mnie całość działa dobrze jedynie co zauważyłem dziwne pukanie wg. mnie zamykanie i otwieranie klapek Co należy zrobić aby to naprawić?
silnik Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Witam Mam ten sam błąd 01842, może ktoś podpowiedziec który to potencjometr ---------- Post dopisany 16-11-2013 at 20:33 ---------- Poprzedni post napisany 12-11-2013 at 18:56 ---------- Ja już zrobiłem, wymieniłem potencjometr w sterowniku klapy cieplego powietrza z prawej strony, przywróciłem ustawienia fabryczne klimy i jest wszystko OK ---------- Post dopisany at 20:40 ---------- Poprzedni post napisany at 20:33 ---------- Najpierw spróbuj przywrócić nastawy podstawowe klimy, jeżeli to nie pomoże podmień potencjometr z innego sterownika i sprawdź czy działa ten fioletowy (od niego masz błąd) ten drugi to niebieski od sterowania klapy recyrkulacji, musisz zrobic to samo. Potem znowu nastawy podstawowe i w końcu dojdziesz który do wymiany. Prosta robota wystarczy VAG i zdjąć schowek nad nogami pasażera.
Rekomendowane odpowiedzi