Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przepływomierz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ! co się powinno stać po odłączeniu przepływomierza w 1,9 tdi_110. Osobiście nie zauważyłem żadnej różnicy, auto wydaje się że chodzi tak samo. Od jakiegoś czasu mam drgania całego auta i jeszcze nie doszedłem do źródła, wykluczam poduszki i wydech bo sprawdzone. Obroty na klimatronicu od 780 do 840 są wystarczające czy za niskie? Za pomoc z góry dzieki i POZDRAWIAM wszystkich co jescze nie śpią.

Opublikowano

z tego co gdziesz czytałem to furka powina być słaba i zamulona, w sensie powinna być odczuwalna zmiana na gorsze :wink:

Opublikowano
  • Autor

to może przepływomierz jest do bani i nie działa jak powinien. Auto mam od niedawna i pierwszego diesla to może dla mnie jest ok :idea: . Można sprawdzić te grubą rurę (przepływomierz) czy jest dobry? :?:

Opublikowano

możnaby było podłączyć się Vag'iem i sprawdzić przepływ powietrza, normalnie powinno być coś w okolicach 340 (czegoś tam) a w trybie awaryjnym coś ok 500, chodzi mi o diagnostyke silnika oczywiście :wink:

Opublikowano
  • Autor

dzieki Dark79 za pomoc. W tygodniu wybieram sie do kumpla który ma interfejs obd2 i oprogramowanie, ale oboje za bardzo nie wiemy jak i co. Czy jest coś z lektóry, (jakaś instrukcja, jak podłączyć, kiedy podłączyć, kiedy wyłączyć, gdzie, co i kiedy nacisnąć itd ) co można byłoby wykorzystać na początek do nauki, czy wogóle jako laicy nie brać się za TO (ale kiedyś przecież trzeba). Można tam w programie popatrzeć i coś od razu zepsuć?

Opublikowano

postaram sie wysłać ci jakieś linki do stronek gdzie mozna troche poczytać o Vagu i jego nastawach, ale jak możesz to wejdz na AKP i tam coś powinieneś znależć

Opublikowano
  • Autor

Obroty na klimatronicu od 780 do 840 są wystarczające czy za niskie? Jakie są książkowe obroty biegu jałowego przy tym aucie, czy powinny tak skakać ?

Opublikowano

u mnie w 1Z'cie obroty są na poziomie 840-860, u Ciebie troche za nisko schodzą, tak mi się wydaje

Opublikowano
  • Autor

Poczytam jutro więcej - może coś znajde o tych obrotach i przepływomierzu. Na razie dzieki.

Opublikowano
z tego co gdziesz czytałem to furka powina być słaba i zamulona, w sensie powinna być odczuwalna zmiana na gorsze :wink:
to może przepływomierz jest do bani i nie działa jak powinien. Auto mam od niedawna i pierwszego diesla to może dla mnie jest ok :idea: . Można sprawdzić te grubą rurę (przepływomierz) czy jest dobry? :?:

odłącz wtyczkę od przepływomierza i przejedź się, powinno brakować mocy. Jeśli nie ma różnicy to moż być padnięty :wink:

Opublikowano
  • Autor

odłącz wtyczkę od przepływomierza i przejedź się, powinno brakować mocy. Jeśli nie ma różnicy to moż być padnięty :wink:

właśnie wróciłem z parkingu - odłączyłem przepływomierz i się przejechałem. Na moje odczucie to NIC, żadnej różnicy - moc wydaje się być taka sama. Kojarze teraz fakty, od jakiegoś czasu wydawało mi się że stracił na mocy, ale tłumaczyłem to sobie tym - człowiek przyzwyczaił się już i znów mało pod nogą. Narazie to tylko takie tam gadanie nie fachowca, w tygodniu jadę jak już wspominałem na VAG-a. Odezwę się jak będę coś wiedział więcej. ale mile widziane dalsze wskazówki. Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

właśnie wróciłem z parkingu - odłączyłem przepływomierz i się przejechałem. Na moje odczucie to NIC, żadnej różnicy - moc wydaje się być taka sama. Kojarze teraz fakty, od jakiegoś czasu wydawało mi się że stracił na mocy, ale tłumaczyłem to sobie tym - człowiek przyzwyczaił się już i znów mało pod nogą. Narazie to tylko takie tam gadanie nie fachowca, w tygodniu jadę jak już wspominałem na VAG-a. Odezwę się jak będę coś wiedział więcej. ale mile widziane dalsze wskazówki. Dzieki i pozdrawiam

jezeli nie ma roznicy w mocy przy odlaczonej przeplywce to na 99% jest do wymiany.

VAG pokaze Ci to jak na talerzu ..... :twisted:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam!!! podłączyłem VAG-a i już. 575- ciśnienie w przewodzie dolotowym różnica doregulowania- błąd sporadyczny i 553- przepływomierz masowy powietrza G70- przerwa lub zwarcie do masy- błąd sporadyczny. Wykasowałem te błędy i już, Ale czy jest już dobrze i przepływomierz jest sprawny, czy tylko wykasowałem znacznik uszkodzenia urządzenia ? tego nie wiem. Co to znaczy wykasować błędy- wyskakują one podczas normalnej pracy z jakiegoś tam niewiadomego powodu ? Z góry dzięki za pomoc i wyjaśnienie zagadnienia. Pozdrawiam Andrzej.

Opublikowano
Witam!!! podłączyłem VAG-a i już. 575- ciśnienie w przewodzie dolotowym różnica doregulowania- błąd sporadyczny i 553- przepływomierz masowy powietrza G70- przerwa lub zwarcie do masy- błąd sporadyczny. Wykasowałem te błędy i już, Ale czy jest już dobrze i przepływomierz jest sprawny, czy tylko wykasowałem znacznik uszkodzenia urządzenia ? tego nie wiem. Co to znaczy wykasować błędy- wyskakują one podczas normalnej pracy z jakiegoś tam niewiadomego powodu ? Z góry dzięki za pomoc i wyjaśnienie zagadnienia. Pozdrawiam Andrzej.

bład 575 - zapieczone kierownice turbiny lub zaworek N75 do wymiany.

553 -G70-prawdopodobnie przy wymianie filtra powietrza ktos wyjal wtyczke na pracujacym silniku i blad zostal ........ skasuj i powinno byc dobrze ... ale zrob testy podczas jazdy bo moze przeplywka zdycha i trza ja zmienic.......... :twisted: dosyc czesto padaja w AFN'ach ..... ale jak pisales wczesniej ze nie ma roznicy w mocy przy odpietej przeplywce to pewnie tez jest do wymiany ..........

Opublikowano
  • Autor

bład 575 - zapieczone kierownice turbiny lub zaworek N75 do wymiany :?: .

Co to za kierownice turbiny ? czy chodzi o turbinę "TURBO- doładowanie) ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Pozdrawiam

Tak , chodzi o turbinke :)

A kierownice zapiekają zazwyczaj jak uprawia się PSJ czyli piz*owaty Styl Jazdy.Od czasu do czasu warto przemuchac turbinke :wink:

Opublikowano

Pozdrawiam

Tak , chodzi o turbinke :)

A kierownice zapiekają zazwyczaj jak uprawia się PSJ czyli piz*owaty Styl Jazdy.Od czasu do czasu warto przemuchac turbinke :wink:

moja rada do turba, od spodu w turbo wchodzi dzwignia, wez jakąś żabke, w sensie klucz, i poruszaj troche tą dzwignią, dzwignia ta jest od łopatek ,może to coś pomoze, a co do N75, wyciąg go z furki, podłącz +12 i zobacz czy działa, jak się nie odzywa to jest padnięty

Opublikowano

rozruszaj turbo jak kolega wyzej pisał a poznie rura 2-70-3-110-4-140 a jak nie pomoze to turbo do czyszczenia :mrgreen:

Opublikowano
2-70-3-110-4-140

a nie lepiej do pierwszego odcięcia i zmiana biegu, wskocz na autostrade i gaz do podłogi na każdym biegu oprócz 1ki :mrgreen: :mrgreen: jak kupiłem auto to była tragedia, 3000 i mi auto muliło, jakies dziwne odcięcia podczas wyprzedzania, wszyscy mi mówili, przepływka , N75, troche sie podłamałem, przepływke rozebrałem, wyczyściłem wacikami i benzyną, N75 przednuchalem powietrzem później WD40 w końcówki i podlanczanie i rozłanczanie,zaczoł płynnie chodzić, a na końcu łopatki od turbo, troche poruszałem i pomogło, jak narazie autko odżyło całkiem inna jazda, ale oczywiście czasami mu nie żałuje i je troche przeciągne

Opublikowano
2-70-3-110-4-140

a nie lepiej do pierwszego odcięcia i zmiana biegu, wskocz na autostrade i gaz do podłogi na każdym biegu oprócz 1ki :mrgreen: :mrgreen: jak kupiłem auto to była tragedia, 3000 i mi auto muliło, jakies dziwne odcięcia podczas wyprzedzania, wszyscy mi mówili, przepływka , N75, troche sie podłamałem, przepływke rozebrałem, wyczyściłem wacikami i benzyną, N75 przednuchalem powietrzem później WD40 w końcówki i podlanczanie i rozłanczanie,zaczoł płynnie chodzić, a na końcu łopatki od turbo, troche poruszałem i pomogło, jak narazie autko odżyło całkiem inna jazda, ale oczywiście czasami mu nie żałuje i je troche przeciągne

nie wiedzialem ze w 90konnym sa łopatki w turbo ale moze sie myle :grin: