Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z pompką spryskiwaczy lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem polega na tym że przestały mi działać spryski lamp, ORYGINALNE nie dokładańce. Po krótkiej diagnozie okazało się, że mam spaloną pompkę. Moje parchate szczęście polega na tym, że pompka spaliła się i zrobiła zwarcie,robi je z resztą ciągle. Po odłączeniu nie pojawia się napięcie w kostce.Bezpieczniki sprawdzone, wszystko ok. Czy może mi ktoś powiedzieć który przekaźnik odpowiada za tą pompkę(znalazłem na forum że ta pompka startuje z przekaźnika) Wiem na pewno, że to nie ten od wycieraczek, mam jeszcze dwa o nr99 i żaden nie zmienia nic w tej sprawie

Opublikowano

Od wycieraczek, 389 numer. Taki duży dwumiejscowy brązowy bodajże.

Opublikowano

Witam, nie chciałem tworzyć nowego tematu więc ja zapytam tutaj. Kupiłem audi i zauważyłem że spryskiwacze na ksenony już nie działały. Sprawdzałem napięcie na wtyczce od pompki to lampka oświeciła się na chwilę a potem zgasła tak jakby dawał napięcie tylko chwilę a od pompki do spryskiwaczy lampka świeciła cały czas. Tak ma być? Słyszałem że musi być spełnione pare warunków żeby spryski na lampy się włączyły m.in musi być prędkość około 50km/h, lampy włączone i że skryskuje dopiero jak się dłużej przytrzyma, prawda to?

Opublikowano

Prędkość NIE

Włączone światła TAK

Spryskuje po dłuższym przytrzymaniu manetki TAK

Opublikowano

no to nie działają mi i nie wiem co jest nie tak ;/ napięcie?

Opublikowano

Na pompce do lamp jest chwilowo tylko napięcie - parę sekund. Tak powinno być.

A czy jest odpowiednie, musisz zmierzyć miernikiem.

Ja natomiast zacząłbym od sprawdzenia pompki, bo podejrzewam, że skoro do kostki dochodzi napięcie to pompka jest spalona.

Opublikowano
Od wycieraczek, 389 numer. Taki duży dwumiejscowy brązowy bodajże.

Niestety u mnie nie ma tego przekaźnika, wycieraczkami steruje mały o numerze 99. Ma ktoś jakiś pomysł? Dobrze by było mieć wszystko w oryginale...