Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

rysy na bocznych szybach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam:hi:czy ma ktos moze jakis patent,na wyczyszczenie delikatnych rys na bocznych szybach,podejrzewam ze dostal sie tam jakis brud i w czasie otwierania i zamykania szyb rysuje:kwasny:

Opublikowano

tlenek ceru biały

filc do polerowania szkła

Maszyna rotacyjna ( polerka )

Poziom trudności - Profesional

Opublikowano

A jak powyższy preparat nie pomoże to sprawę załatwi nowa szybą.

Opublikowano
  • Autor
tlenek ceru biały

moze polecisz jaka dobra paste polerska ,tak aby uzyc ja z filcem do polerowania szyb:wink:

Opublikowano

no przeciez napisałem tlenek ceru biały

to proszek który rozrabiasz mniej wiecej pół na pół z woda i robisz z niego taką maź która polerujesz.

Opublikowano

Szyb sie nie poleruje z zalozenia, bo moga powstac soczewki, chyba, ze sadzisz - ok szyba i tak do wymiany co mi szkodzi sprobowac.

Kolega wyzej jasno napisal tlenek ceru - kupujesz rozrabiasz i jazda.

Opublikowano
  • Autor
no przeciez napisałem tlenek ceru biały

to proszek który rozrabiasz mniej wiecej pół na pół z woda i robisz z niego taką maź która polerujesz.

:facepalm: sory,nie zajarzylem z tym tlenkiem ceru....

Opublikowano

luz ;)

Opublikowano

a nie lepiej dokupic ubezpieczenie szyb..na rok koszt okolo 100paru zloty ..ew..wybita szyba przez kamien na drodze czy obojetnie jak i gdzie zgloszona do ubezpieczalni szkoda...nie traci sie znizek..a szybe wstawiaja za free..

ja mam testowalem na tylniej bo mialem mega porysowana i wymienili bez zadnego ALE :wink:

---------- Post dopisany at 10:33 ---------- Poprzedni post napisany at 10:30 ----------

wymienic mozna nawet w ASO na ori..bez zadnych kosztow

no fakt auto mamy z glowy na jakies 2 dni..ale szybka nowka i nie jakis nord glas czy cus

Opublikowano

No comments:facepalm:

Opublikowano
a nie lepiej dokupic ubezpieczenie szyb..na rok koszt okolo 100paru zloty ..ew..wybita szyba przez kamien na drodze czy obojetnie jak i gdzie zgloszona do ubezpieczalni szkoda...nie traci sie znizek..a szybe wstawiaja za free..

ja mam testowalem na tylniej bo mialem mega porysowana i wymienili bez zadnego ALE :wink:

---------- Post dopisany at 10:33 ---------- Poprzedni post napisany at 10:30 ----------

wymienic mozna nawet w ASO na ori..bez zadnych kosztow

no fakt auto mamy z glowy na jakies 2 dni..ale szybka nowka i nie jakis nord glas czy cus

Mam takie coś wykupione i u mnie odsyłają na wymianę do Nord Glasu :whistling:

Opublikowano

zalezy od ubezpieczenia ja mam w hestii zwykle szyb i moglem sobie wybrac czy ASO czy w warsztacie z ktorym wspolpracuja(bo niby szybciej i mniej formalnosci) i szybe maja zapewne na miejscu..w aso czekasz jeden dzien az przyjdzie z poznania

Opublikowano
  • Autor

nie no,przez male prawie niewidoczne ryski,nie bede wymienia szyby:facepalm:,ale i tak dzieki za sugestie:hi:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
tlenek ceru biały

Czyli na co należy zwrócić największą uwagę przy polerowaniu szyby. Mam u siebie ryski na bocznych i jedną denerwującą rysę na szybie czołowej od wycieraczki (chyba lód na wycieraczce był) . Mam parę jakichś starych szyb od różnych aut, więc jet na czym trenować. Wszelkie wskazówki mile widziane.

Opublikowano
zalezy od ubezpieczenia ja mam w hestii zwykle szyb i moglem sobie wybrac czy ASO czy w warsztacie z ktorym wspolpracuja(bo niby szybciej i mniej formalnosci) i szybe maja zapewne na miejscu..w aso czekasz jeden dzien az przyjdzie z poznania

Ja tez wymienialem z ubezpieczenia w hestii i na ubezpieczenie "autoszyby" dają zamiennik, oryginał dostajesz ale lecą zniżki z AC

Opublikowano

Jeżeli rysy nie są wyczuwalne pod paznokciem to usuniesz je tlenkiem ceru.

Opublikowano
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

A czy mogę wypolerować przednią szybę używając tlenku ceru proszek biały z padami polerskimi, czy trzeba używać do tego filcu,

mam sporo takich mikronowych dziurek w szybie tak samo z kloszami od świateł.

Opublikowano

lepiej przedniej szyby nie dotykac. powstanie efekt soczewki i dopiero bedziesz mial klopot