Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Problem z wymianą żarówki podświetlania nawiewu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

próbuje dostać się do żaróweczki podświetlającej regulatory nawiewu. Mam problem z wyjęciem środkowego pokrętła (prędkość wentylatora). Jest mniejszy od dwóch pozostałych. Na zdjęciach jakie znalazłem wszystkie pokrętła były tej samej wielkości. Może jest inny sposób na dostanie sie do tej przeklętej żarówki :/ ?

Opublikowano

Pokrętło trzeba delikatnie podważyć cienkiem śrubokrętem i ciągnąć do siebie. Schodzi bez większego problemu. Potem pensetą wyciągnąć przepaloną żarówkę, która znajduje się pod tym pokrętłem i założyć nową. Całe podświetlenie pokręteł idzie tylko od jednej żarówki, która znajduje się w środkowym pokrętle. Nie wiedziałem jak sie dobrać do tej żarówki i ile ich jest rozbrałem prawie całą konsolę środkową.......a wymiana jest banalnie prosta...

Opublikowano

Ja tez rozebralem prawie całą konsole, ale czasem trzeba "coś" popsuć żeby "coś" naprawic....

Opublikowano

WITAM

JA nadal nie moge dostać sie do tej zarowki ,zdjołem srodkowe pokrentło {temperatury powietrza} a pod nim jest jeszcze czerwony plastik jak go wyjąć :polew: bo nie chce połamać

POZDO!!!