kkam Opublikowano 12 Listopada 2013 Opublikowano 12 Listopada 2013 Czy jest możliwość montażu nowszego typu rozrządu w miejsce starego z napinaczem hydraulicznym? Sprawa dotyczy silników AWX/AVF. Chciałbym pozbyć się napinacza hydraulicznego. Czy w bloku jest otwór, w który można wkręcić rolkę prowadzącą z rozrządu nowszego typu?
bart1907 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Też mam AVF i jest taka możliwość?
Biszczan Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Ciekawy temat. Gdybyś potrzebował rysunków z ELSy to daj znać na PW
kkam Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Opublikowano 16 Listopada 2013 Mam rysunki z Elsy. Niestety nie znalzłem tam odpowiedzi. Muszę się dowiedzieć czy pod osłoną starego rozrządu: będzie miejsce, aby wkręcić szpilkę: Znalazłem takie zdjęcie, tylko nie wiem z jakiego rocznika jest ten silnik:
kruszyna29 Opublikowano 17 Listopada 2013 Opublikowano 17 Listopada 2013 rolka prowadząca jest w obu typach rozrządu, jedyną różnicą jest napinacz i czy jest miejsce - wycięcie pod nowszy typ napinacza a kurcze w nowszym typie rozrządu rolka jest niżej
kkam Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Opublikowano 17 Listopada 2013 Tak , w nowszym rolka jest niżej i dlatego zastanawiam się czy będzie otwór aby ją przykręcić. Trzeba też dokupić nową osłonę rozrządu- ten plastik który jest pomiędzy paskiem a silnikiem. Jeżeli do połowy grudnia, nie znajdę odpowiedzi to w połowie grudnia sprawdze na swoim silniku, bo wtedy będę rozrząd zmieniać.
matio446 Opublikowano 19 Listopada 2013 Opublikowano 19 Listopada 2013 Z forum pastucha użytkownik mnichu zrobił udaną podmianę odwrotnie jak Ty chcesz ( hydraulicznym zastąpił mechaniczny). [ napinacz hydrauliczny vs mechaniczny - Pastuch forum
kkam Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Opublikowano 19 Listopada 2013 Dzięki za info, pozytywna wiadomość
Rekomendowane odpowiedzi