grippen Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Hej pytanko do znawców we wlepce w bagażniku mam kod lakieru taki LY5L / LY5L jaki to jest kolor lakieru chodzi czy to jest: akryl albo perła ( bo metalik chyba nie przynajmniej nie przypomina metaliku) fajnie jakby ktoś zamieścił fotkę tego koloru
Wihajster Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 http://der-b5.de/Bild:LY5L_-_Samtblau.jpg.html
grippen Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2008 http://der-b5.de/Bild:LY5L_-_Samtblau.jpg.html też to znalazłem ale u mnie jest minimalnie jaśniejszy tylko nie wiem czy to jest akryl czy perła bo planuje go pomalować w całości. Ten lakier co jest teraz to mi się podoba chciałem go odnowić bo sporo ma już rys i chodzi też po głowie mi lakier czarna perła albo metalik czarny tylko nie wiem który jest ładniejszy[br]Dopisany: 08 Sierpień 2008, 10:47 _________________________________________________Lackbezeichnung: Samtblau Lackcode: LY5L Uni: Ja Metallic: Nein Perleffekt: Nein Może to ktoś przetłumaczyć czy to jakiś perła czy coś innego bo nie wiem
ykk Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 To jest akryl Przynajmniej lakiernik mi raz tak mowi...
grippen Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2008 jak się przypatrzę bliżej to są takie jakby opiłki czy coś w tym stylu teraz to nie wiem żeby audi malowało akrylem
Nosfer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Trochę OT: Ile krzykneli za malowanie ?
grippen Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2008 jeszcze go nie malowałem mam dopiero zamiar tylko nie wiem czy na taki jak jest (są tam takie jakby opiłki czy coś takiego tylko nie wiem czy akryl czy perła ykk twierdzi że akryl ) czy akrylczym na czarną perłę czy na czarny metalik tylko nie wiem który jest ładniejszy
Nosfer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Mamy chyba ten sam lakier. Muszę jeszcze spojrzeć na tabliczkę, ale wydaje mi się, że tak. Też chcę oddać go do malowania, a zazwyczaj nie mogę zdążyć w godzinach otwarcia lakierników i ciężko mi się dogadać przez telefon na wycenę Dlatego pytam.. Jak będziesz wiedział to wyślij mi proszę na PW, albo dopisz w wątku.
grippen Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2008 teraz gadałem z kumplem i mówi że by mi pomalował cały teraz zastanawiam się który jest ładniejszy czy czarna perła czy czarny metalik czy zostawić taki jak jest tylko odnowić [br]Dopisany: 09 Sierpień 2008, 12:34 _________________________________________________kumpel teraz malował opla na biały kolor to wyszło bardzo ładnie wiem wiem że biały kolor jest lepiej położyć niż czarny (ale biorąc pod uwagę że on nie jest lakiernikiem to wyszło super)
fahrenheit Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 ciemnego autka raczej nie malowalbym metalikiem, to raczej do silberow
razk Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 tu masz wszystkie kolory z palety VW, Audi wraz z ich kodami: http://www.uniquecarsandparts.com.au/colour_codes_volkswagen_audi.htm
audia41.6 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 czy po numerze VIN można dojść do koloru auta bo moja nalepke gdzieś wcięło
_Solar_ Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 grippen ja bym zostawił taki sam lakier jak masz,tylko odnowił bym go
pablo1801 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 nie malujcie samochodów żadnymi akrylami(HS)Po jakimś czasie lakier akrylowy płowiejei trzeba polerowac dany element.Akryalmi to ja moge malować ale lubliny lub żuki. teraz gadałem z kumplem i mówi że by mi pomalował cały teraz zastanawiam się który jest ładniejszy czy czarna perła czy czarny metalik czy zostawić taki jak jest tylko odnowić [br]Dopisany: 09 Sierpień 2008, 12:34 _________________________________________________kumpel teraz malował opla na biały kolor to wyszło bardzo ładnie wiem wiem że biały kolor jest lepiej położyć niż czarny (ale biorąc pod uwagę że on nie jest lakiernikiem to wyszło super) kolego biały kolor jak i czarny maluje sie tak samo .najtrudniejsze kolory śa srebrne,złote itp ponieważ trzeba równomiernie rozkładać powłoke lakierniczą BAZę.w przeciwnym razie na danym elemenice naprzykład masce widzimy tzw.chmury , kwiaty każdy zwie jak chce
audia41.6 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Czy lakier wodny to to samo co akryl? bo w ASO chcą mi dać taki sam
pablo1801 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 ogólnie lakiery do malowania samochodów składają sie na 3 różne grupy 1___lakiery akrylowy tzw.HS .tymi lakierami malowało sie fabtycznie np.maluchy żuki itp. to jest lakier 1-warstwowy 2__lakier konwencjonalny .to lakiery na bazie rozpuszczalników.malowało sie kiedyś i maluje sie dziś z tym że nie są już produkowane jakies 3 , 4 lata.chodziło o jakieś ustawy dotyczące środowiska.Te lakeiry są niby szkodliwe dla środowiska.zamiast nich wprowadzono lakiery wodne.Oczywiście lakiery konwencjonalne są nadal w sprzedaży.poprostu to co zostało na magazynach jest nadal w sprzedaży.Jest to lakier 2 warstwwy tzn. w skląd wchodzi BAZA + LAKIER BEZBARWNY 3__lakiery wodne.lakiery rozcieńczane są wodą.oczywiscie spaecjalną która posiada tam jakieś właściwości.jest to lakier 2 warstwowy BAZA + LAKIER BEZBARWNY
Rekomendowane odpowiedzi