Skocz do zawartości
IGNOROWANY

bicie przy hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Otoz mam taki problem od dluzszego czasu przy hamowaniu czuc jak prawe przednie kolo ma bicia np.gdy jade powoli i delikatnie hamuje to czuc jak pulsuje to hamowanie nie jest ciagle.Dzisiaj krecilem kolem i w pewnym miejscu praktycznie klocki nie ocieraja o tarcze lecz w pozostalym miejscu slychac lekkie tarcie i delikatnie hamuje.Wiec co to moze byc tarcza czy piasta?Czy dałoby to jakos inaczej sprawdzic domowym sposobem i byc w 100% pewnym ze to tarcza lub piasta.Prosze o pomoc.

Opublikowano

Przeloz tarcze L na P i będziesz wiedział czy tarczą czy piasta.

Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e

Opublikowano

TAk tez by mozna bylo zrobic,ale nie prosciejszego sposobu?dobry bylby taki miernik grubosci tarcz ale takiego nie posiadam.Jezeli piasta byla by krzywa to od czego? nie wjechalem w kraweznik lub cos podobnego by ja uszkodzic.Pytam bo nie chce kasy wyrzucić w nowe tarcze jakby okazalo sie ze to wina piasty.

Opublikowano

To jest chyba najłatwiejszy sposób. Tak czy siak musisz zdjąć tarczę aby ją obejrzeć, jak jest krzywa zobaczysz to gołym okiem.

Opublikowano
To jest chyba najłatwiejszy sposób. Tak czy siak musisz zdjąć tarczę aby ją obejrzeć, jak jest krzywa zobaczysz to gołym okiem.

Na pewno zobaczysz :facepalm: