Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny problem z otwieraniem szyb przednich.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

dostałem w rozliczeniu przy sprzedaży auta Audi A4 B6 z 2002 roku. Ogólnie autko sprawdziłem i jest w bardzo dobrym stanie, ale ma kilka drobiazgów, które chciałbym usunąć przed sprzedażą. Jednym z nich jest problem z otwieraniem szyb przednich, polegający na tym, że:

- z guzika od strony pasażera nie mogę otworzyć/zamknąć szyby od strony pasażera

- z guzików od strony kierowcy mogę otworzyć/zamknąć szybę pasażera, ale kierowcy już nie

- nie działa sterowanie lusterkiem od strony kierowcy

Podsumowując szyby kierowcy nie mogę w ogóle otworzyć/zamknąć, a szybę od pasażera, tylko guzikiem od kierowcy.

Dodam, że podświetlenie guziczków zarówno w jednych i drugich drzwiach działa poprawnie, więc zasilanie do nich dochodzi. Znajomy podłączał VAGa i błąd lusterka się pokazuje (mówi o uszkodzonym silniczku lusterka), ale nic o szybach już nie ma niestety :/

Czy ktoś z Was może spotkał się z takim lub podobnym problemem i w związku z tym miałby jakieś konkretne pomysły jak to rozwiązać?

---

Pozdrowienia

Camil

Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia kabli biegnacych w gumowej osłonce pomiędzy drzwiami pasażera a karoserią.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Do przeglądu i do czyszczenia styki wyłączników w drzwiach kierowcy.

Opublikowano

..wygląda na popękane przewody w gumie lub padniety silniczek drzwi:wink:

Opublikowano
  • Autor

OK, dzięki za podpowiedzi, sprawdzę w takim razie. A macie może jakieś namiary na schematy wiązki w drzwiach? Nie musiałbym szukać który kabel za co odpowiada...

Z góry dzięki!

Opublikowano

a nie jest to przypadkiem przekładka z Angola?

Opublikowano
a nie jest to przypadkiem przekładka z Angola?

o własnie , sprawdz nr silniczków czy nie zaczynaja sie od 8e2:wink:

Opublikowano
  • Autor

Hmmm, a nie da się tego jakoś sprawdzić po VINie? Macie może jakiś namiar na dekoder VINu, albo inny sposób bez rozkręcania boczku póki co?

Opublikowano
Hmmm, a nie da się tego jakoś sprawdzić po VINie? Macie może jakiś namiar na dekoder VINu, albo inny sposób bez rozkręcania boczku póki co?

Podlacz vaga i bedzie wiadomo

Opublikowano
  • Autor

OK, a gdzie w VAGu można to odczytać?

Opublikowano
OK, a gdzie w VAGu można to odczytać?

46 moduł komfortu:wink:

Opublikowano

miałem naprawiane przewody w przelotce drzwi, i mam tez cos takiego ze przycisk od okna kierowcy nie opuszcza okna, ale podnoszenie działa, po naprawie przewodów hulało wszystko, puzniej przestało za jakis czas podziałało i teraz juz jakis czas nie działa, ale pilotem da sie opuscic okno razem z drugim(tył na korbki), wydaje mi sie ze styk w przycisku brudny (albo wyrobiony), jeszcze mam zamiar sprezarka dmuchnac,albo jakims preparatem piennym do elektroniki jak cos takiego znajde,

na pewno nie mam anglika , auto z holandii ale wypuszczone na rynek niemiecki. w vinie :drunk:jest zakodowany kraj przeznaczenia.

Opublikowano

Kolego pierwsza sprawa jaka musisz zrobic to wyjac wlaczniki szybek i rozebrac na czesci.

Przeczysc styki czyli blaszki sprezynowe i bedzie smigac.

Ogarnialem ten problem u kolegi ktory tez mial tak jak u Ciebie problem z szybami.

Pozdro

Opublikowano

Skoro nie "Angol" to też bym obstawiał przełącznik. Najlepiej było by podmienić na chwile pewny i wtedy wykluczyć lub potwierdzić usterkę.