Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Ksenon prawy, czasami nie podnosi się...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, mam problem z prawym ksenonem, czasami po włączeniu świateł mijania nie podnosi się do góry (tylko świeci w dół). Aby podniósł się muszę wiele razy gasić światła i zapłon aby podniósł się, dziś już nawet ten sposób nie chciał pomóc. Zauważyłem ze usterka ta występuje jak robi się zimno na zewnątrz, sprawdzałem połączenie do reflektora, jest ok. Zastanawiam się gdzie zacząć szukać problemu, może ktoś miał podobny problem?

Opublikowano

Podłącz Vaga,zobacz co pokaże.

Opublikowano

rozbierz lampę i zobacz ale bez vaga raczej nic nie wykminisz

Opublikowano

Vagiem sprawdzałem kiedyś i nie wykazywał żadnych błędów w sterowniku reflektorów, dziś postaram podpiąć się jeszcze raz i zobaczę czy coś zmieniło się. Może w lampie mechanizm od poziomowania przycina się, rozbierał ktoś lampe??? Potrzebuje zdjęcia poglądowe.

Opublikowano

Nie przesadzaj po co Ci foto. Zdejmij lapme obudowe tylna i sprawdz polaczenie z silniczkiem od poziomowania moze cos posniedzialo

Sent from my телефон

Opublikowano

W tygodniu wymontuje z auta całą lampę, rozbiorę tył i popatrzę czy wszystko gra.

Opublikowano

A ta lampa Ci paruje? Prawdopodobnie woda się dostała do silniczka :wink:

Opublikowano

Lampa nie paruje, usterka występuje jak jest zimno i wilgotno. Latem nie mam problemów. Jak tylko znajde czas to wymontuje lampę.