roberto333 Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 Koledzy, mam problem z prawym ksenonem, czasami po włączeniu świateł mijania nie podnosi się do góry (tylko świeci w dół). Aby podniósł się muszę wiele razy gasić światła i zapłon aby podniósł się, dziś już nawet ten sposób nie chciał pomóc. Zauważyłem ze usterka ta występuje jak robi się zimno na zewnątrz, sprawdzałem połączenie do reflektora, jest ok. Zastanawiam się gdzie zacząć szukać problemu, może ktoś miał podobny problem?
Marcino87 Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 rozbierz lampę i zobacz ale bez vaga raczej nic nie wykminisz
roberto333 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Opublikowano 23 Listopada 2013 Vagiem sprawdzałem kiedyś i nie wykazywał żadnych błędów w sterowniku reflektorów, dziś postaram podpiąć się jeszcze raz i zobaczę czy coś zmieniło się. Może w lampie mechanizm od poziomowania przycina się, rozbierał ktoś lampe??? Potrzebuje zdjęcia poglądowe.
Marcino87 Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 Nie przesadzaj po co Ci foto. Zdejmij lapme obudowe tylna i sprawdz polaczenie z silniczkiem od poziomowania moze cos posniedzialo Sent from my телефон
roberto333 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Opublikowano 23 Listopada 2013 W tygodniu wymontuje z auta całą lampę, rozbiorę tył i popatrzę czy wszystko gra.
Fr0styyy. Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 A ta lampa Ci paruje? Prawdopodobnie woda się dostała do silniczka
roberto333 Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Opublikowano 24 Listopada 2013 Lampa nie paruje, usterka występuje jak jest zimno i wilgotno. Latem nie mam problemów. Jak tylko znajde czas to wymontuje lampę.
Rekomendowane odpowiedzi