Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] stacyjka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężko chodzi mi kluczyk w stacyjce Czasami po prostu nie chce sie przekręcić przez minutę szarpania. Czy mogę prysnąć tam olejem w sprayu? pytam ponieważ nie chcę uszkodzić wnętrza. A jeżeli to nie pomoże to cóż uczynić?

Opublikowano

lepiej wd 40.....a jak nie pomoze to rozebrac stacyjke

Opublikowano

Kup kostke firmy FEBI w sklepie motoryzacyjnym, bedzie taniej.. :good:

Opublikowano

lepiej wd 40.....a jak nie pomoze to rozebrac stacyjke

jest specjalny smar do mechanizmow zamkow. wd40 juz kiedys zalatwilo mi zamek. wd40 sie nadaje do usuwania korozji, wyczyszczenia pozniej benzyna ekstrakcyjna i nasmarowania wlasciwym smarowidlem.

Może to kostka stacyjki już niedomaga.

Poszukałem dzisiaj na necie i znalazłem coś takiego: http://www.czesci.v10.pl/korpus,stacyjki,z,kostka,audi,a4,p203237.html

Niby ori, ale za taką cenę? W serwisie sama kostka kosztuje ok 100zł.

raczej noname chinszczyzna, a chinszczyzna to jest dobra na talerzu, a nie w samochodzie :cool1:

Opublikowano

Na stroni jest opis, ze jest to ori, więc się zastanawiam.

Opublikowano

Widze że jesteś z W-wy :>... Podjedz na ul. Dąbrowskiego, firma nazywa się "Chimko" :decayed:.\

Oni tam się zajmują dorabianiem kluczyków i naprawą stacyjek, napewno Ci pomogą :decayed:.. Kożystałem z ich usług i było Ok :naughty:..

Opublikowano

ha ha ha pomógł smar w sprayu... luźniutko teraz cyka że aż miło. Mam tylko nadzieje ze wszystko sie nie rozleci :) dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

normalnie wsadziłem ten plastikowy wężyk tam gdzie pchamy kluczyk i dwa razy pociągłem aż zaczęło kapać na dywanik...i działa