Emejcz Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Mam pytanie, co to za element (niebieski) i czy mogę go bez żadnych szkód odkręcić? Nie trzeba tego potem regulować? Czy jak odkręcę na czerwono zaznaczone śruby to mogę go wtedy przekręcić w dół tak jak prowadzi zielona strzałka, czy może taki ruch spowoduje jakieś uszkodzenia? Ogólnie rzecz biorąc muszę wymienić przewód chłodzenia turbiny i nie mogę się tam w żaden sposób dostać, bo przeszkadza mi ten właśnie element, ale nie wiem co to i nie chcę wykręcać póki się nie upewnię, że nie spowoduje to szkód. P.S. Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie, ale nie znalazłem innego z turbinami.
Tom A4 Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 śmiało możesz go odkrecić nie ruszaj tylko śrub tych na czpieniu te dwie na czerwono możesz odkręcić
Emejcz Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Opublikowano 25 Listopada 2013 Ok to dobrze, ostatnia kwestia i najważniejsza, czy jak to odkręcę to da się to popchnąć (patrząc na zdjęcie) w prawo o pare milimetrów i później w dół?
Tom A4 Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 pare mm tak ale nie za wiele w dół bez problemu
QaDo Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 "To niebieskie" To gruszka podciśnienia jej sztanga ma nakrętkę regulacyjną. Póki długość sztangi się nie zmieni to nie są wymagane żadne kalibracje.
Emejcz Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Opublikowano 26 Listopada 2013 Ok, dzięki. Tak się spodziewałem, że może coś z podciśnieniem. W każdym razie jej odkręcenie nic mi nie dało, ale wężyk udało mi się finalnie wymienić bez tego. Można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi