Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Demontaż przedniego (najdłuższego) dekoru.help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy posiada ktoś może instrukcję do demontażu dekorów w audi a4 b5 ?? Ściągnąłem juz prawie wszystkie tylko pozostał mi ten najdłuższy(nad schowkiem)

no i nie mam pojęcia jak zabrać się do demontażu popielniczki.Demontuje dekory, poniewąz planuje je okleic folią.... Może macie jakies fotki?

Z góry dziekuje za pomoc

Opublikowano

dzieki za pomoc :) a wiecie moze jak wyciągnąć popielniczkę z b5 po lifcie? Chciałbym ją okleić a nie bardzo wiem jak za to sie zabrac

Opublikowano

Zdejmujesz sprężynę napinającą po otwarciu popielniczki, powinna być zamocowana mniej więcej po środku na górze i później trzeba użyć mocy, delikatnie w prawo i w lewo i powinna wyjść. dobrze też jest zdjąć ramkę od panelu środkowego. Niestety montaż szczególnie tej sprężyny nie jest najprostszy.

Opublikowano

a nie jest ona przmocowana na dwie śruby? jak sciagnałem klimatronik to pod nim sa 2 sruby ktore wydaje mi sie trzymają popielniczke.

Opublikowano

hmmm teraz patrzę na obrazki i możliwe że jest tak jak mówisz. U siebie wyciągnąłem samą szufladę reszta została na miejscu, udało się bez żadnego rozkręcania tylko jak mówię zmontować to w całość później trudno. Lepiej całą wykręć.

Opublikowano

w polifcie po zdjęciu kilatronika odkręcasz dwie srubki które trzymają popiołke i wychodzi

Opublikowano

nie musisz odkręcac konsoli, wkładasz dwie szmatki pomiędzy zacisk nad konsola,wyszaprujesz z czuciem i wychodzi :wink: