Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wahanie się obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż jest taki problem, a mianowicie wahają mi się obroty jak mam auto na 'luzie', tak mniej więcej od 700 do 800 a chyba powinno stac w miejscu a nie wahać. Mam tak na LPG jak i na Pb. Macie jakieś rady?

Opublikowano

Przeczyść przepustnice i zaadoptuj powinno pomoc . U mnie się wahają w granicy 740/680

Opublikowano

Sprawdź błędy.

Opublikowano
  • Autor
Przeczyść przepustnice i zaadoptuj powinno pomoc . U mnie się wahają w granicy 740/680

A Ty przeczyściłeś przepustnice? I nadal Ci się wahają czy jak?

Opublikowano

Tak. Czyscilem , wymienilem kable wn , swiece , eżektor , odme. I nic sie nie zmienilo. Bledow zero , przeplywka pracuje prawidlowo , sondy tez. Aha i jescze wymienilem wszystkie weze od podcisnien. Te wahania u mnie widac jedynie na vagu na zegarach jak by sie bardzo dobrze przyjrzal.

Wysłane z mojego telewizora

Opublikowano
  • Autor

A przed chwilą poszedłem go odpalić i nie chce zapalić, tzn. odpale, wskakuje na tys. obrotów i gaśnie. Nie mam pojęcia czemu, dopiero jak dodaje gazu i go odpalam, wkręce go trochę na obroty to nie gaśnie ale falują jeszcze gorzej obroty na Pb i LPG, dodam że nie miałem tak wcześniej, tylko od wczoraj gdy odebrałem auto od gazownika...

Opublikowano

a co gazownik robil?

Opublikowano
  • Autor

Postawiłem we wtorek rano na założenie gazu, wczoraj rano go odebrałem.

Opublikowano

Może przepływka broi spróbuj odłączyć przepływomierz i zobacz czy nadal falują

Opublikowano

Widocznie gazownicy cos spier... Może gdzieś lewe powietrze lapie np źle zamontowany kolektor ssący

Wysłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Łap nie będę teraz tam wsadzał, gazik jest na gwarancji także jutro do nich jadę i ma mi to ustrojstwo zniknąć.

Opublikowano

Ja stawiam ze odpial sie jakis wezyk od podcisniemia jak montowali gaz.

Wysłane z mojego telewizora

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

witam, czy komuś udało się rozwiązać ten problem? ja wymieniłem pół silnika i dalej mam wahania miedzy 680 a 720

Opublikowano

Umnie dalej to samo . Coraz bardziej jestem skłonny myśleć ze te silniki tak mają .

Opublikowano

Ja też wymieniłem już sporo części i niestety nadal mam takie delikatne wahnięcia obrotów :facepalm: Pojęcie nie mam co to może być.

Opublikowano

Witam. A czy ktoś z was myślał o cewce zapłonowej? Mój brat w tym silniku ma ten sam problem, mechanior podejrzewa właśnie cewkę a sam z doświadczenia wiem, że na jałowym obroty drgały mi od słabych cewek.

Opublikowano
Witam. A czy ktoś z was myślał o cewce zapłonowej? Mój brat w tym silniku ma ten sam problem, mechanior podejrzewa właśnie cewkę a sam z doświadczenia wiem, że na jałowym obroty drgały mi od słabych cewek.

Jak brat wymieni i będzie to , daj znać :wink:

Opublikowano

mi tez lekko szarpie na jałowym tylko ze w 1.8t albo moduł lub cewki kolega german81 pisał zeby umyc moduł tnz radiator modułu

Opublikowano
mi tez lekko szarpie na jałowym tylko ze w 1.8t albo moduł lub cewki kolega german81 pisał zeby umyc moduł tnz radiator modułu

A gdzie to znajdę ?? :grin::wink:

Opublikowano

nie wiem jak u was ale u mnie cos takiego jest ;)