Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Heble S4 VS 3.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie gdzieś przeczytałem że do hamulców od 3.0TDI można wsadzić tarczę 345mm od S4 i nie trzeba zmieniać zacisków jarzm etc. Chciałbym dowiedzieć się (potwierdzić) czy to prawda ?

Opublikowano

Czyli mając zacisk od 3.0TDI dokupuję jarzmo od S4 i tarczę bez problemu wsadzam 345mm ? będzie się to tylko różnić tym że nie będzie napisu S4 ?

Opublikowano

Nie tak dokonca

Zacisk jest minimalnie inny klocek tez

Jak zmienisz tylko jarzma i tarcze to klocek moze sie klinowac

---------- Post dopisany at 21:59 ---------- Poprzedni post napisany at 21:57 ----------

Jeszcze jedno pytanie ?

Pytasz o B8 czy b7 ?

Opublikowano

B8 sorry zapomniałem napisać :facepalm: tak myślałem bo mam do kupienia w dość dobrej kasie zacisk od 3.0TDI, ale w takim razie chyba nie będę kombinował i zakupię komplet od S4 jak znajdę w dobrej kasie. Dużo jest roboty z podmianą zacisków ? orientuje się ktoś ile ASO może krzyknąć za to ? bo zleciłbym od razu to u nich przy wymianie hamulców. Tarcze chciałbym kupić nówki od S4

Opublikowano

Zmieniasz tylko jarzma, widzialem na allegro za 500zl/kpl do b8

Do tego tarcze, nowe klocki i wiooooo...

---------- Post dopisany at 22:19 ---------- Poprzedni post napisany at 22:18 ----------

Aukcja 3694476608

Opublikowano

Jak juz chcesz sie tak dobrze bawic to wrzucaj te jarzma z aukcji perforowane OZty i Ferodo DS Performance

Tyly tez musisz juz szukac na 330mm

Opublikowano

Swap na pewno będzie pytanie tylko czy opłaca się dokładać do tych lepszych tarcz tak do zwykłej jazdy. W końcu mam 2.0TDI 143km a nie 200 czy 300 kuni

Opublikowano

Ale zupełnie inaczej wyhamujesz te swoje 2.0 na zestawie z esy.......nawet przy normalnej/cywilnej jeździe auto hamuje dużo lepiej/inaczej niż na serii....;) ...przetestowałem na swoim sztruclu.... ;)

Też sie niektórzy śmiali ,że takie heble do słabego klekota wstawiam.....jak to mówią...ten sie śmieje....;)

wysłane z one v :)

Opublikowano

Tak ale mi chodzi o same tarcze Zimmera czy brać te zwykłe czy sport

Opublikowano

Bierz sporta

Opublikowano

nie ma co szczedzic naprawde, a im lepszy hebel tym m.in. bardziej yapa sie cieszy :decayed:

Opublikowano

Gibons i znowu Ty :) powiedz mi zakaldales juz te wieksze tarcze? Tez sie zastanaiwam pod katem wymiany na felgi rotor. Przychodzi czas na klocki i moze wezme juz wrzuce wszystko ale cos wiekszego czyli 345mm przod i tył (jaki?). Masz jakis wypatrzony zestaw? Jaki musi byc przod a jaki tyl bez kombinacji najlepiej P&P jakie klocki do tego i rozumiem, ze jarzma i zaciski tez do wymiany? Nie musza byc S4 ale jakies ladne by sie przydaly :wink:

Opublikowano

Przy przodzie 345 na tył idzie 330 :wink:

Opublikowano

Niedługo bedziemy na Nowym FORUM i wyszukiwarka sie na pewno poprawi .

HUGO Specjalnie na tym pracował :wink: