Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wycinanie katalizatora w dieslu - czy nie będzie kopcił ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie byla dziwna sytuacja ;p umowilem sie z kolega na czyszczenie turba i wywalenie kata :P samochod chodzil cicho ale turbo fajnie gwizdalo , kolega znal sie i powiedzial ze mam chyba kata ku naszemu zdziwieniu po wyjeciu rury okazalo sie ze go tam nie ma a ma ten sam silnik/rok i bez kata nawet ja slysze ze inaczej pracuje :) nie wiem co to za przypadek :)

Opublikowano

Panowie po wycięciu kata dymią wam fury?? U mnie po wycięciu nie dymił nic, a teraz zaczął walić na czarno :wallbash: Kata wyciąłem ze dwa miesiące temu, a zaczął dymić od niedawna :disgust:

Opublikowano

to nie od kata. Szukaj dziury w dolocie.

Opublikowano

ojj...tak u mnie bylo tak samo, dolot byl nieszczelny :disgust: , ale kaplem sie i tego samego dnia uszczelniono :decayed:

Opublikowano

Ale jak jest nieszczelny dolot to auto nie będzie się gorzej zbierało?

Opublikowano

wiesz co, nie zauwazylem roznicy, bo to byla miastowa jazda i dopeiro zona mi powiedziala ze jakos czarnawo kopci :gwizdanie:[br]Dopisany: 11 Maj 2011, 21:58_________________________________________________ale mimo miastowej jazdy nie zauwazylem jakiegos giga spadku mocy, bo bylo goraco i klima chodzila :)

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź, zaraz będę przeglądał cały dolot. :)[br]Dopisany: 12 Maj 2011, 11:54_________________________________________________Dolot sprawdzony, nie ma żadnej nieszczelności. Przyjrzałem się też dokładnie kiedy i jak dymi moje auto. Jak jedzie na niskich obrotach i wciśnie sie pedał w podłogę to przy kopci, a jak już wejdzie w obroty i ciśnie się go do końca to minimalnie dymi i jak odpalam auto bez znaczenia czy zimny czy ciepły to po odpaleniu trochę poleci dymu z wydechu. Sprawdzałem to jadąc za swoim autem, jak jadę za kierownicą to w lusterku nic nie widać żeby dymił.

Co myślicie Panowie o tym? :gwizdanie:

Opublikowano

a to,to jest normalne tak jak to opisales :wink4:

myslalem ze smoła za toba jest, ale takie baczki to normalka :tongue4:

Opublikowano

W takim razie jest wszystko ok. Zanim turbina napompuje to jest bąk a aby turbo napełni układ to przestaje. Lej i ciesz sie jazdą :P

Opublikowano

dokladnie nic tylko lac i jezdzic :decayed: , tylko szkoda, ze ponad literek jest za ponad 5 PeLeNow :wallbash:

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi :good:

No ja na szczęście mam pewnego dostawcę ropki po taniości :decayed:

Opublikowano

szczesciarz :) ja do moich PD nie moge se na to pozwolic musze na pewniaka :(

ale wszystkim uzytkowkom polecam zabieg usuniecia kata i nie martwic sie takimi baczkami :naughty:

Opublikowano

Stary ja mam takie paliwko z Rosji że orlen się przy nim może schować. Szwagier 2,7 CDI tym paliwem zalewał 2 lata i śmigał :good:

A co do dymienia to jeszcze dzisiaj EGR zaślepiłem i już nic nie kopci :decayed:

Opublikowano

podziel sie dojściami :wink4:

Opublikowano

no wlasnie podziel sie doznaniami :naughty: , bo kata juz nie mam ale z tym erg?? pokaz foty na PW jak wyglada bez erg??

Opublikowano

Niestety moje źródło jest małe i wystarcza go tylko dla mnie w sumie :tongue4:

Opublikowano

Niestety moje źródło jest małe i wystarcza go tylko dla mnie w sumie :tongue4:

:disgust::wink4::tongue4:
Opublikowano

Nie te czasy,kiedyś na CB było słychać non stop "oszczędności sprzedam" ,teraz już tylko "oszczędności kupię" :)

U mnie ostatnio był koleś który zastanawia się nad wycięciem kata,pokazałem mu jak to wyglada u mnie,popatrzył,posłuchał i oznajmił że turbo mi pada bo "swiszczy" :decayed:

Opublikowano

Nie te czasy,kiedyś na CB było słychać non stop "oszczędności sprzedam" ,teraz już tylko "oszczędności kupię" :)

U mnie ostatnio był koleś który zastanawia się nad wycięciem kata,pokazałem mu jak to wyglada u mnie,popatrzył,posłuchał i oznajmił że turbo mi pada bo "swiszczy" :decayed:

znawca był :decayed:

No w sumie masz racje że trzeba by popytac na CB za źrudełkiem szczególnie że tu w lublinie nie daleko za wschodnią granice :decayed:

Opublikowano

ropka z rosji napewno lepsza jak ta na naszych stacjach.zima nawet benzyna potrafi zamarznac w bance takie mamy cpn.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...