Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zestaw hamulcowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymierzam sie do wymiany hamulców w mojej b6. Czy w kwocie do 1000 zł dostanę jakieś godne uwagi tarcze i klocki? Chodzi mi o przód i tył. Aha klocki zakładać z czujnikami zużycia czy tez bez?

Opublikowano

Mam ori tarcze po 600km przelotu i nowe ori klocki

Na tyl tez sie cos nowego znajdzie

Opublikowano

Dzięki, ale wolałbym jednak kupić nowe. Czy w tych pieniądzach są jakieś warte uwagi?

Opublikowano

Tarcze Otto Zimmermann

Klocki ori lub Ferodo

Opublikowano

Kiedyś czytałem ze jakieś klocki zachowują sie jakby były z plastelinyzy to nie były trw? Lub ate? Jest sens brać klocki z czujnikami zużycia .?

Opublikowano

To chyba sie tyczyło tarcz, a nie klocków, kolego. Bierz od Dev, albo to co ci zaproponował, wiec uzyj szukarki, czy tam na alledrogo polukaj i bedziesz wiedział ile cie wyjdzie

Opublikowano
Jest sens brać klocki z czujnikami zużycia .?

Nie masz tutaj akurat wyboru, inaczej czeka Cie choinka na blacie.

Opublikowano
Jest sens brać klocki z czujnikami zużycia .?

Nie masz tutaj akurat wyboru, inaczej czeka Cie choinka na blacie.

No w sumie ma, albo podjechac do elektronika sam.i mu wyłączy tą funkcję vagiem, albo założyć ze starych klocków wtyczki do przewodów, no i oczywiscie je zmostkować, to nie bedzie wyświetlał sie komunikat - zakładajac ze na starych klockach były czujniki zużycia, jak nie, to wybór prosty, bez czujników (taniej też co nieco)

Opublikowano

Czasami jest tak ze klocki z czujnikami sa drozsze jak bez

Opublikowano
Czasami jest tak ze klocki z czujnikami sa drozsze jak bez

Chyb chciałeś napisać, że klocki bez czujników są droższe czasami od tych z czujnikami, bo przeważnie jest na odwrót :), ale to też zależy od daty dostawy towaru, zaksięgowania go po jakiejś tam cenie i później przyjdą nowe dostawy z innymi cenami i nie zawsze wyzszymi...

Opublikowano

Jo,masz racje :facepalm:

Opublikowano

Hmm tutaj sie nasuwa pytanie, w Fisie mam opcje pokazywania zużycia klocków, sek w tym czy to oznacza ze faktycznie mam klocki z takimi czujnikami. Te które spacerach w aucie są jeszcze dość grube wiec jak mam sprawdzić czy mam taka opcje.?

Opublikowano

Masz taka opcje, kazda B6 ma