Pretor Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2013 KOval81 ile miałeś obniżone na H&R B6? Jak z prowadzeniem w ostrych łukach?
tomaszstn Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Piotrek przejedź się autem od Mańka, Egona i będziesz wiedział czy Ci to pasuje Na spotach w Żorach często się spotykamy
Pretor Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2013 tomaszstn Piotrek przejedź się autem od Mańka, Egona i będziesz wiedział czy Ci to pasuje Na spotach w Żorach często się spotykamy O właśnie, może Maniek da się przejechać bo on ma amory 1BE tak jak ja więc będzie tak jak u mnie . Tylko czy da się przejechać .
KOval81 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Moja siadła jakieś 40mm na bank, tyle, że ja miałem je na amortyzatorach KONI Sport. Wyglądało bardzo fajnie, prowadziło się super, a jeśli chodzi o szybkie i ostre winkle, to nigdy nie udało mi się otrzeć blach przy kole 225/40 R18 Poszukaj moich postów, o nawet niedawno wrzucałem zdjęcia auta - gdzieś w temacie zawieszenia. ---------- Post dopisany at 18:48 ---------- Poprzedni post napisany at 18:47 ---------- A o dokładnie tutaj: http://a4-klub.pl/zawieszenie-13/sprezyny-h-and-r-306516/
Pretor Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2013 Nisko siedzi na tych H&R. Na zdjęciach wgląda jak by przód był troszkę wyżej niż tył.
KOval81 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Nisko nisko, dlatego do A6 kupiłem Pro-Kit, bo to jednak już w zamyśle 10mm mniejsze obniżenie. Ogólnie auto siedziało równiutko - nie pamiętam, ile dokładnie mm od osi koła blachy, ale przód i tył jednakowo zdaje się.
Ab4rth Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Pretor, mam takie samo auto jak Twoje, ten sam rok model i silnik, zmieniłem sprężyny z 1BA na Eibacha, 30/30 miały być, z tą tylko różnicą że ktoś wyżej pokazywał zdjęcia sprężyn i moje nie są czarne, ale czerwone auto poszło więcej niż 3 cm, przód ok 5 cm a tył ok 4. Latem jeżdżę na 17 z oponami 225/45 i zauważam że jest twardo, i chyba trochę zbyt nisko. Jeśli natomiast chodzi o prowadzenie... zakręty to bajka poniżej kilka zdjęć mojego auta, tak to teraz wygląda:
tomaszstn Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Nisko siedzi na tych H&R. Na zdjęciach wgląda jak by przód był troszkę wyżej niż tył. Dlatego że ma inne amorki, Maniek na pewno da Ci się przejechać to porównasz Teraz coś na Żorskich planują więc podjedź, mnie nie będzie bo w pracy jestem na noc
KOval81 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Bo czerwone sprężyny Eibach'a to Sportline i obniżają właśnie okolice 50/35mm - mimo wszystko mam wrażenie, że przód u Ciebie jest wyżej niż w mojej przy H&R
Ab4rth Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 podjąłem decyzję... po nowym roku wracam do oryginalnego zawieszenia, tak że jeśli ktoś jest chętny to możemy się dogadać. Czerwone Sprężyny Eibacha będą na sprzedaż, przebieg ok 10 tyś. Ewentualni zainteresowani mogą pisać na priv.
uciniak Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Co jakiś czas się zastanawiam czy nie olać eibacha pro kit i 18" i nie wrócić do 1be i powiedzmy 17".Mam dosyć wybierania dróg którymi się poruszam zwalniania na wszelkich nierównościach itp. Kosztem prowadzenia i wyglądu auta.Wiem jedno przy następnym aucie oleje wygląd prowadzenie i zostanę przy czymś w rodzaju 1be moim zdaniem najlepsze zawieszenie do codziennej jazdy.Różnica w komforcie jazdy między eibach pro kit a 1Be w zasadzie jest taka sama jak między 1be a 1ba czyli czuć od razu.Powiem więcej im się bardziej obniża auto tym bardziej spada komfort jazdy i jest to proporcjonalne i nie ma nic za darmo.Jak auto o niebo lepiej się prowadzi to również o niebo spada komfort jazdy.
Radek91 Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Witam, Mam 1be i tył mi siedzi w dole jak zatankuje gaz. Czy po założeniu pro kita wyrówna się czy też tył siądzie niżej?
damianz123 Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 Panowie . A6 c6 avant 1bA zmiana na eibach pro kit do tego amortyzator sachs od 1bA ? Mechanik twierdzi że amortyzator jest za bardzo ściśnięty I po 20 tyś pewnie się wyleje. Mam seryjne 1ba na niemieckich drogach wytrzymały 193 tyś:) .
Rekomendowane odpowiedzi