Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] < Skromny Avantador > by xBLADEx - Recaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teraz czekamy na sufit :D

Opublikowano

teraz czekamy na sufit :D

Pewnie pohandlowales mu :)

Opublikowano
  • Autor

No jak nie jak tak :P

Edytowane przez xBladex

Opublikowano

Przy tym kolorku to zero chromu tylko czarny mat (relingi , ramki wokół szyb) , zero listwy na klapie bagażnika. Gleba 50/45 i koło r18 w białym macie. To taki mój pomysł. Ciemne auta bez świecidełek i białe koła albo czarne to poezja. Jak dla mnie chromy pasują do emerytów. No ale to kwestia gustów. Niektórzy lubią błyskotki ;)

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

Akurat ja nie jestem zwolennikiem dużej gleby i felg większych niż r17.

To auto jest używane do codziennej jazdy..jednemu sie podoba to a drugiemu tamto..z reszta każdy na forum ma inna wizje swojego auta..no ale nie każdemu sie ten pomysł musi podobać..

Opublikowano

Przecież nie krytykuję. Włożyłeś w te auto bdb dużo pracy i za to respekt. Po prostu przedstawiam swoją wizję. Zawsze miałem jazdę na ciemne auta bez błyskotek.

Co do kół. Jeżdżę na co dzień na 235/40 r18. Mam wstawione springi Eibacha -30 (dla mnie za mało , zdjęcie w podpisie) i zapierdzielam tym autem jak kiedyś passatem B3 na 16. Nie czuję strasznego spadku komfortu. Większa różnica to tylko wożenie auta w koleinach i trzeba mocno trzymać kierownice. Co do dziur wszystko ładnie wybiera i nie ma efektu wypadania plomb. Jeżdżę po mazurach a to chyba jedne z najgorszych dróg w kraju. Jeśli chcesz zobaczyć jaką trasę pokonuje 2x dziennie wejdź na Google Street View i przejedź się wirtualnie od Miłakowa do Ornety (war-maz). Latam po tych dziurach 120 i więcej. W zeszłym tygodniu wymieniałem opony na nowe i felgi są jak nowe (ronal). Tak jak teraz wszystkim pisze. te straszne opinie o 18 to ściema. Jeśli ktoś nie wrzuci chińskiej zawiechy jeździ się tym normalnie. Po założeniu opon np 215/45 w ogóle była by bajka nawet w koleinach. Miałem dylemat przed kupnem kół czy wybrać 17 czy 18. Straszyli mnie wszyscy. Może 1/4 osób pisała żeby brać 18. W końcu kupiłem w ciemno bez przymiarek u kogoś innego i nie żałuje.

Nie wiem czy nie robię off topic'u

Opublikowano

To auto jest używane do codziennej jazdy..jednemu sie podoba to a drugiemu tamto..z reszta każdy na forum ma inna wizje swojego auta..no ale nie każdemu sie ten pomysł musi podobać..

No to chyba mamy podobną ideologię :wink: mnie tam bardziej jara doprowadzanie auta do coraz lepszego stanu technicznego i wizualnego no i wiadomo wyposażenie. Eksperymentowalem ze sprężynami weiteca ale wyrzucilem je szybciej niż wlozylem
Opublikowano
  • Autor

nie no spoko.. :wink: mi sie podobają r17 i dla mnie takie koło wystarczy..

No to chyba mamy podobną ideologię :wink: mnie tam bardziej jara doprowadzanie auta do coraz lepszego stanu technicznego i wizualnego no i wiadomo wyposażenie. Eksperymentowalem ze sprężynami weiteca ale wyrzucilem je szybciej niż wlozylem

ja też chce doprowadzić audi do jak najlepszego stanu technicznego itp... i wiem ze na to trzeba czasu i kasy..

Edytowane przez xBladex

Opublikowano

Wyrzuciłeś bo wstawiłeś Witeca. Na nasze drogi się nie nadaje. Sam testowałem i poleciały po tygodniu. U nas tylko eibach , vogtland i k.a.w. Co do przywracania auta do oryginału jestem za. Prócz ładnych kół i gleby (prowadzenie auta na wielki +) reszta w oryginale. Wieś tuningu nie uznaje.

Opublikowano
  • Autor

Raczej tu nikt wieś tuningu nie uznaje..wiadomo ladne kolo i gleba dodaje uroku aucie..

Edytowane przez xBladex

Opublikowano

Jak ktoś nie uznaje gleby to tylko eibach prokit. według mnie jest to jedynie poprawa serii. Auto na tym już jakoś wygląda i charakterystyka jest zbliżona do seryjnego 1BE.

Opublikowano
  • Autor

I pewnie takie założę..narazie nam mts i jest dobrze

Opublikowano

Jakie mts masz założone? Springi tej firmy to śmietnik. Gwint trochę lepiej ale też padaczka raczej.

Opublikowano

Te amory to już w ogóle masakra. Długo na nich jeździsz? Kumplowi w golfie 4 wylały po niecałym roku. Dużo kilometrów nie robi no ale i drogi u nas nie za ciekawe. Widzę tu komplet prawie 800zł. Lepiej już dołożyć te 2-3 stówy i wziąć gwint tej firmy.

Opublikowano
  • Autor

jakiś miesiąc mam ich na aucie..nic sie znimi nie dzieje..byłem je sprawdzić i maja po 65% każdy..

Opublikowano

Z tym sprawdzaniem amorów na stacji to można dać sobie spokój. Po kupnie auta d*pa mi skakała jak głupia. Amorów nie było bo auto można było bujać jedną ręką. Pomyślałem , że skoro mam tylko -30 wrzucę seryjne amory pod 1BE kyb gazowe. po ich założeniu tył auta stwardniał jak beton. Zero bujania i podskakiwania. Efekt extra. Pojechałem sprawdzić jak się ma przód i tył na stacji. No i niespodzianka. Tył lewa i prawa strona po 35%. Wywaliłem gały :kox: . Koleś zobaczył , że koła 18 i pyta czy zawias obniżany. Of course. Więc się nie dziw. Na sportowym zawiasie maszyna cuda pokazuje i patrzy się tylko na różnicę między jednym a drugim kołem. Zabujał autem i mówi , że jest git ;) Poszperałem w necie i faktycznie. na nowych gwintach Kw potrafi wywalić po 20-40%

Ogólnie sam teraz stoję przed dylematem wyboru zawiasu. Niby korci gwint ale jak zobaczyłem auto na Eibachu sportline 50/45 kopara mi opadła bo efekt jest extra. Skoro masz MTS -40 to masz glebę większą niż ja teraz :facepalm: Musze to ogarnąć bo średnio wygląda to u mnie.

Opublikowano
  • Autor

Teraz mam auto podniesione ile się da bo mam lipny wjazd do garażu..z reszta tu jest tylko tył regulowany.

Takie małe doposażenie autka.Ori apteczka w łokieć tylnej kanapy.

wp_20140916_001lgkb7.jpg

Edytowane przez xBladex

Opublikowano

Jak otworzyłem swój łokieć też ją znalazłem. Pod nią śmieszne nożyczki. Niepotrzebnie kupowałem nową zwykła apteczkę bo poszła w odstawkę.

Opublikowano
  • Autor

Ja nie miałem w ogóle apteczki..wiec stwierdziłem ze kupie ori..a z tego co widzę po stanie zużycia to nigdy nie byla używana..także mam prawie nową.