mechu28 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam! Jak sprawdzić drożność odpływu z parownika klimatyzacji? Obawiam się, że jest zatkany, albo uszkodzony. Jak się za to zabrać?[br]Dopisany: 11 Sierpień 2008, 12:49 _________________________________________________Chodzi mi o ten odpływ, gdzie woda spływa na ziemię po wyłączeniu sprężarki klimatyzacji. Dywaniki po lewej stronie samochodu (z przodu i z tyłu) są wilgotne. Zastanawiam się teraz skąd może się tam gromadzić woda. Popatrzyłem dzisiaj od spodu na samochód i zobaczyłem, że woda cieknie bardzo wolno (właśnie wtedy pomyślałem, że powoduje to zawilgocenie dywaników).
M.Audi Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 ale z czego ci kapala ta woda ze sprezarki??czy gdzies z podwozia??
mechu28 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Nie wiem skąd dokładnie bierze się ta woda. Może gdzieś z zewnątrz samochodu? Gdzie mam szukać ewentualnej nieszczelności?
ykk Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 mechu28 mysle, ze Twoj problem nie ma nic wspolnego z "odplywem z klimatyzacji" Jesli chodzi o wode to sprawdz sobie ile jej masz w okolicach akumulatora. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t24476.0.html
mechu28 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Akumulator w moim samochodzie mieści się po prawej stronie. Myślisz, że aż stamtąd mogłaby cieknąć woda? W jaki sposób najłatwiej sprawdzić nieszczelność (potraktować samochód dużym strumieniem wody?)? W pobliżu akumulatora zawsze było sucho, ale po ostatnich opadach deszczu zgromadziła się wokół niego tylko wilgoć (nie było tam wody!).
Gość xxxxx45 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Odpływ masz pod wygłuszeniem, nad turbiną.
adamq Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Może gdzieś w pobliżu ECU masz nieszczelność? Masz szyberdach? BTW: Błędy poprawione. Może kolega ma dysleksję? Nie każdy pisze jak poeta...
YATES Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Może kolega ma dysleksję? Nie każdy pisze jak poeta... Ups sorry nie przwidziałem tego. Poza tym jest z Wiednia więc może na codzień nie używa języka polskiego.
mechu28 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2008 nie mam szyberdach a może jakaś uszczelka która jest wadliwe w audi A4 no nie wiem proszę o rady jakie kol wiek
Rekomendowane odpowiedzi