Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy ....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam taki problem : rano autko odpalam i jedzie zupełnie normalnie, ma moc :D, ale gdy się zatrzymam, zgaszę silnik, i chwilę postoję to zupełnie traci na mocy :( i tak około minuty może dwóch, później wydaję się być wszystko ok. Może miał ktoś już taki problem ?

Zapomniałem dodać iż kiedy objawia się problem przy wciśnięciu pedału gazy w zakresie obrotów od 1000 do 2000 znacznie głośniej niż normalnie buczy układ wydechowy.

Opublikowano

Podepnij vaga i zobacz czy ma jakieś błędy.

Opublikowano
  • Autor

Już to robiłem .... nic nie wykazuje :( co prawda nie sprawdzałem jeszcze poszczególnych wartości. Czy Vag wykaże uszkodzony Fazator ?

Opublikowano

tak, powinien.

Opublikowano

a czy check świeci a powinien poważna usterka , u mnie nic takiego nie było

Opublikowano

Wydech masz ori. czy modzony?

Opublikowano
  • Autor

Z tego co zauważyłem to wydech jest ori . Zastanawiam się czy nie są pozatykane katalizatory. Check nie świeci .... teraz auto postało kilka dni bo byłem na wyjeździe i dzisiaj było oki :) ale zobaczymy co będzie później.

Opublikowano

Spr.klapy w tłumikach czy nie zastane , mają się ręcznie dać przestawiać i wracać na swoje położenie, spr. też wężyki czy są całe (szczelne) , na koniec w Vag można spr zawór sterujący tymi klapami .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i niestety .... podróż z sylwestrowej zabawy do domu nie zakończyła się dobrze :( auto nagle straciło moc i po natychmiastowym zatrzymaniu chodziło nierówno i na bardzo niskich obrotach :( ponowna próba odpalenia nie powiodła się :( mój mechanik przypuszcza że być może przeskoczył łańcuch rozrządu :( teraz muszę czekać do wtorku jak się za uto weżnie :( Czy wiecie gdzie mogę kupić części do tego silnika ? oczywiście poza ASO :/ a tak BTW to szczęśliwego nowego roku :)

Opublikowano

Rozrząd rzegotał na ciepłym ? jak stwierdził że łańcuch przeskoczył , diagnostykę robił , błędy są jakieś ?

Ps. Dzięki za życzenia i nawzajem , choć zaczął Ci się ten rok nie ciekawie .

Opublikowano
  • Autor

Diagnostyki jeszcze nie robił ale dzisiaj rano udało się go odpalić i "na słuch" stwierdził że rozrząd :( zobaczymy we wtorek. Co przy okazji warto wymienić żeby mieć "święty spokój" ? Niestety nie zaczął się dobrze : 400 km na lawecie w nocy z chorym dzieckiem :( no ale cóż.... życie

Opublikowano

Szczerze to przy okazji robienia rozrządu to najlepiej cały motor przejrzeć , sprzęgło, alternator , rozrusznik pompa wspomagania itd. silnik i tak do wyjęcia . Niech zrobi porządną diagnostykę , gaz masz ?

Opublikowano
  • Autor

Tak, ale na gazie nie zrobiłem jeszcze nawet 1000 km . Zastanawiałem się przy okazji czy nie wywalić katów ale troszkę obawiam się "zgniłych jajek" z wydechu ;/. Mechanik mi powiedział że pompa olejowa może mieć za słabe ciśnienie i łańcuch nie napina się tak jak powinien. No i poranne odpalanie .... klekot, ale nie dłużej niż sekundę więc się za bardzo nie martwiłem ....

Opublikowano

Masz gdzieś foto instalacji LPG ? Jakie komponenty masz tam założone , gdzie montowane ? spr. najpierw korekty w grupie 032 , rozjazd rozrządu 093, lpg jak źle wyregulowane potrafi namieszać , choć powinno check wywalić . Ten mechanik to robił kiedyś taki silnik ? widział rozrząd w tym silniku ?

Opublikowano
  • Autor

Niestety fotki nie mam. Instalacje zakładałem w zakładzie 4X4 auto gaz Osowa, instalacja to BRC z podwójnym reduktorem i wtryskami chyba barakuda. Już razu niego zakładałem w 2,7 BT i byłem bardzo zadowolony. u tego mechanika robię auta od lat i nigdy nie narzekałem :) z tego co wiem to robił już taki silnik. Warsztat "MAX" w gdańsku. We wtorek porobię jakieś fotki bo dopiero wtedy będę miał dostęp do auta.

---------- Post dopisany at 19:39 ---------- Poprzedni post napisany at 19:37 ----------

Mam jeszcze takie pytanko: jaki kabelek sobie kupić i z kąt dorwać Vag'a ? Możesz coś polecić ? coś sprawdzonego ?

Opublikowano

Ja mam VCDS (Chiński ) i u Ciebie raczej też taki , wszystko śmiga po can .

Opublikowano

Jaki masz rocznik tego auta i ile nalatane? Jaki olej stosowany byl. Dziwne ze to lancuch skoro wczesniej nie bylo slychac go dluzej niz 2 sek. Jesli wymieniasz nalinacze to i slizgi, pasuje przegladnac glowice, uszczelniacze i prowadnice zaworow. Kupa pracy i kasy. Wspolczuje. Ledwie 1000 na gazie i taki problem. To ile Ty przejechales tym autem? Wejdz na audizine.com i poszukaj na forum tematu problemu z lancuchem. Tam sa wymienione czesci jakie trzeba kupic do wymiany.

Tutaj masz instrukcje wymiany lancucha: http://www.audizine.com/forum/showthread.php/414598-B6-B7-S4-Timing-Chain-FAQ-Information-Discussion-Thread

Opublikowano
  • Autor

Auto w sumie mam od niedawna :( na liczniku ma 127000 i raczej jest to autentyczny przebieg. Niestety mój mechanik ma czas dopiero w przyszłym tygodniu więc autko stoi i czeka na swoją kolejkę :( aaa i jest to 2004 r .