Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z układem kierowniczym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam problem a mianowicie po 2 tygodniach od założenia zimówek 195/65/15<- (letnie takie same) zauważyłem przy wyk skrętów np wyprzedzanie, zmiana pasa ruchu, czy nawet wyk jakiegoś gwałtowniejszego ruchu kierownica powoduje takie "pływanie samochodu" cos takiego jak by w oponach bylo bardzo mało powietrza (ale mam dość, przod 2.3 tyl 2.5) Nie wiem czym jest to spowodowane jest to odczuwalne powyżej 60-70 km/h. Cale zawieszenie miałem wymieniane 5 tys km temu wraz z końcówkami i drążkami, zrobiona geometria. Może to wina starych opon które sie poddają przy manewrach?? Jutro jadę zmienić bo prawie na kołkach sa. POMOCY:kwasny:

Opublikowano

Sprawdz zawieszenie ale wygląda na luz na maglu.

Opublikowano
  • Autor

tez się tego obawiam :facepalm:. Ktoś może ma jeszcze jakies sugestie ??

Opublikowano

tak się zaczęło dziać zaraz po zmianie opon na zimowe? zmieniasz całe koła-felgi z zimówkami czy może te same fele i tylko przekładka samych opon? jak całe fele to załóż na próbę tylko z powrotem letnie nie mamy jeszcze zimy na całego więc możesz sprawdzić czy będzie tak samo

Opublikowano
  • Autor

zmieniam całe koła z oponami. jutro zobaczę.

Opublikowano

Letnie napewno masz taka sama wysokosc 65? Mozna by sugerowac roznice w samych oponach miedzy firmami i tym ze jednak zimowki sa mieksze ale watpie zeby byl taki odczuwalny efekt. Tylko sama sytuacja dziwna ze stalo sie to odrazu po wymianie z letnich na zimowki. Faktycznie moze sprobuj najpierw wrocic na lato i zobaczyc czy sie cos zmienilo. Jezeli nie to bedziemy szukac juz dalej.

Opublikowano

Miałem to samo, przesiałem się z letnich 225/40 na 195/65 i samochód zaczął pływać. W mojej ocenie jest to spowodowane luzem na maglownicy + większe balonowe koła co w sumie daje większy efekt noszenia po drodze. Możesz jeszcze sprawdzić tuleje z tyłu i luzy na łożyskach również z tyłu.

Maglownice zawsze możesz dokręcić ale nie wiem co gorsze to noszenie czy brak powracania kierownicy.