Jarszo Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witajcie. Stawiam moją A4 b6 2001r. Silnik 2.0 10km 20v na warsztat, do wymiany rozrządu. Nie jestem tylko pewien, bo nie mogę nigdzie znaleźć z jakich dokładnie części składa się rozrząd. Czy oprócz paska, pompy wody - jest tam jakiś napinacz hydrauliczny? Mógłby ktoś wymienić poszczególne części? Byłem dziś w sklepie i sprzedawca stwierdził, że ma kompletny rozrząd za 600zł, podobno oryginalny. Nie wiem jakiej firmy tylko? A jakiej szukać(albo się przestrzegać) ?
benyA4 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Z tego co pamietam: pasek , pompa , rolka prowadzaca, napinacz - to z przodu lancuszek i napinacz -to z tylu pasek- gatesa rolki- ina O czesci zapytaj kolege TOM77 z forum ja u niego bralem caly rozrzad i pare innych czesci ma dobre ceny.
Jarszo Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2013 Napinacz przedni jest mechaniczny tak? Tylny jest hydrauliczny, zgadza sie?
Henx29 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Moje auto za tydzień czeka to samo, czyli wymiana rozrządu. Tyle, że u siebie zakładam SKF lub Continental. Takie polecił mi mechanik.
Rekomendowane odpowiedzi