Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana rozrządu czy coś więcej w 2.5TDI?? by krzysiekgoz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

temat powinien zostać gdzieś podwieszony :wink: krzysiek jakie blokady rozrządu stosowałeś? budżetówka na jednorazówkę tego typu ogarnie sprawę?

BLOKADA VW, Audi, Skoda - 2.5 TDI V6 KIELCE HOŻA70 (4048946328) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
  • Autor

Przydałaby sie blokada pompy:wink: przy okazji dopytaj się czy nie mają czegoś takiego,bo z tego co widzę to tylko blokada wału i wałków:kwasny:.Myślę że najważniejsze to mieć blokade wału,wałki można zablokować kawałkami płaskownika odpowiednio dobranego do oryginału(musieliśmy zrobić drugie bo "ori" było trochę za grube:kwasny: do wałków a nie chcieliśmy psuć ori bo nie wiem jak to w V8 pasowało) a pompę różnymi wynalazkami o średnicy bodajże 7mm:grin:

Myślałem kiedyś żeby temat do warsztatu wrzucić ale nie mam weny aby to wszystko poskładać w jedną całość:decayed:może nadejdzie taki dzień:wink:

Opublikowano

na dniach trzeba odchamiać go bo stara suka sprzedana więc można ruszać z modami. będę coś kombinował z napinaczem bo u mnie piszczy pasek więc podejrzewam że też tulejka wytarta. najpierw lecą katy i może jeden tłumik a potem rozrządy, wałki, odmy i tak dalej :grin:

Opublikowano

tak poza tematem ....nie lepiej wrzucić za te pieniądze jakiegoś bita 2.7 ?

Opublikowano
tak poza tematem ....nie lepiej wrzucić za te pieniądze jakiegoś bita 2.7 ?

Nie uśmiecha mi się targać bak i kupę innych rzeczy. miało być 1,9 zamiast remontu ale już jednego w domu mam i znudził mi się ten klekot :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Trochę Cię czeka pracy,decyzji i wydawania kasy.

Uważaj,jeśli masz zamiar to robić samemu,lepiej sprawdzić 6 razy czy wszystko jest jak należy niż póżniej szukać nowej motorowni :wink:

Opublikowano

Trochę ? Za tą kasę można kupić kolejne b5 z 2,5 z ciekawym bałaganem w środku ....także Panie Kolego przynajmniej czcionkę byś zmienił jak piszesz trochę ;) .

Opublikowano

Zdaje se z tego sprawę. Jak sie wyrobie w takiej kwocie co dałem za niego to będzie dobrze :D

Opublikowano

OT. głuppooooooota totalna :wink:

Opublikowano
  • Autor

Artur nie każdy ma ambicje do 2.7bit:kwasny:są tacy co chcą mieć 2.5 TDI mimo ich wad gdy wyszły z fabryki:wink:.

Napisz lepiej ile ty już km zrobiłeś na wałkach po wymianie i czy coś się dzieje??a nadal nim jeździsz:whistling:

Ps.co do wydatków nikogo tutaj się nie ściemnia takie są ceny i już :wink:jedynie na robociźnie i rabatach w hurtowniach można zaoszczędzić (u mnie oszczędności połączyły się to z niefortunną stłuczką na parkingu:kwasny:)jeśli ktoś nie chcę tyle kasy ładować,niech tam nie zagląda jak nie płacze:grin:lub niech robi przekładkę na inny motor.Dzwięk V6 nie powtarzalny:wink:

Opublikowano

Mój właśnie płacze. Słychać jak pasek trze o obudowę. Pozatym spod dekli sie poci więc i tak trza zrzucać. Odma przynajmniej na głowicy z korkiem drożna. Jeszcze teraz zauważyłem że chłodnica się leje. Podejdzie z benzyny v6 czy musi być od 2,5? Pasuje chociaż graty naruchać co by potem przestojów nie było. Części mam z rabatem -30 % a robocizna nic mnie nie kosztuje praktycznie.

Opublikowano
  • Autor

Konus,chłodnice kupiłem nową za 250zł duńską nie kupuj chinczyków pękają na króćcu:kwasny:nie wiem czy będzie pasować z benzyniaka obydwa V więc pas podobny:grin:na pewno ważne jest czy automat a manual.Kupowałem nową więc się nie zagłębiałem w temat a przyznam się wymieniałem pierwszy raz:wink:

Z tym paskiem może być trochę(specjalnie dla Artura:wink:) roboty pas przedni wyjazd i zobaczyć co się dzieje obstawiam tłumik drgań(nieszczęsna tuleja na ramieniu)aby Ci czasem ładowania itd nie zabrakło:kwasny:

---------- Post dopisany at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany at 22:18 ----------

Jeśli odma nie daje ciśnienia pod korkiem nie ruszałbym jej najwyżej jak coś się zacznie to z pewnością szmacianka i najlepiej zamienić na plastik(dożywotni spokój):wink:

Opublikowano

No i tak termostat nie trzyma więc rozrzad przy okazji out i wszystko jak leci. Po weekendzie majowym pewnie dopiero zacznę w razie czego jak wyskocza jakieś kwiatki żeby nie być w czarnej d*pie.

Opublikowano
  • Autor

Gotowy jesteś z kasą:kwasny:??Po zdjęciu dekli znając życie cena skacze 2x Twojego obecnego planu:grin:.

Rozrząd kupiłem INA wraz z termostatem zestaw plus 1100zł,ważne jest sprawdzić po zdjęciu pasa przedniego napinacz osprzętu uczulam każdego bo tam jest słabe miejsce i koszty:kwasny:chociaż kudalty66 naprawił za 200zł z tego co pamiętam

Opublikowano

2x obecnego planu :shock3: plan jest taki że poleci wsio więc licze że odchudzę portfel o co najmniej 3-4 tysiaki. gdybym miał tysiąc plnów to bym nawet tego paska nie słyszał tylko bym jeździł :grin: jak się nie wyrobię w tej kwocie to auto poczeka miesiąc jak sprzedam felgi i wpadnie marny grosz z wypłaty :wink:

Opublikowano
  • Autor

Piszesz rozrząd,chłodnica i coś z paskiem.Zamkniesz się przy dobrych cenach w 2k:wink: (bez kosztów mechanika)to tak na dzień dobry otworzysz motorownie to dopiero wyjdzie cena wyjściowa:whistling:

Opublikowano

dojdą odmy, zaworki, wałki będzie z 5 k. :decayed: ewentualnie wtryski bo coś podstukuje a patrząc przez korek to te dwie krzywki są całkiem niezłe. a właśnie coś na vagu wyszło że 4-ty wtrysk ma c**jową dawkę :wink:

Opublikowano

A ten nieszczęsny napinacz ja naprawiłem za 25zł i podejrzewam przeżyje już te auto, zrobił mi tokarz, aktualnie przejechał na tym 60k km i jest jak nowy, czasem lepiej zastąpić oryginalna wpadkę swoim pomysłem.

Opublikowano
  • Autor

Konus poka logi:wink:

Ty u siebie masz i inne problemy o których nawet nie wiesz:wink:a te co wiesz np powietrze w układzie paliwowym(w innym wątku jest:grin:),pasek jęczy,chłodnica cieknie to tylko objawy jak otworzysz auto wtedy się dowiesz.Dawaj foto jak rozbierzesz i opisz co wyszło.

Dawaj logi przed remontem zobaczymy co tam słychać:whistling:

Dawid pisał że za flaszke u tokarza zrobił sobie nową tuleje ja kupiłem ori za 90zł(cały zestaw) ramie 170 i amorek 250(chyba nie pamiętam za dużo było tego)

Opublikowano

którą grupę logować? chyba zacznę wcześniej niż przypuszczałem :kwasny: