sasna Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 który bezpiecznik jest odpowiedzialny za obsługę pompy sai (odkurzacz)?
domar Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 40 amp bezpiecznik przy komputerze. Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalka 1
sasna Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 czy można jeździć z odłączona pompą sai?
domar Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 tak, będzie tylko co jakiś czas zapalać check engine. SAI to tylko system związany z ekologią. Jeżeli chcesz ją całkiem wyjąć to musisz zaślepić wlot w obudowie filtra powietrza. ten z którego wychodzi rura do pompy sai. Jeżeli padł bezpiecznik to pewnie padła tez pompa, a jeśli padła pompa i jest w niej woda - to zawór kombi jest nieszczelny (musisz wymienić w pierwszej kolejności. Polecam filmik
sasna Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2014 jak sprawdzić czy pompa o innym numerze będzie pasować właściwy numer to 06A959253E ale znalazłem pompę o innym numerze zmienia się tylko ost.litera na B
domar Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 z tej aukcji wynika ze powinna pasować VW Audi Secondary Air Pump 06A959253B 2000 2008 New | eBay wyglądają identycznie. czy w twojej pompie byla woda ??
sasna Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2014 jeszcze jej nie wymontowałem prawdopodobnie się zatarła i musiałem ja odłączyć bo robiła zwarcie przygasające oświetlenie auta przez 1 minute po rozruchu.
domar Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 jeżeli błędu nie wywala i nie wyje bardzo głośno (wyje = zatarta) to może być z pompą wszystko ok. Pompa ma bardzo duży pobór mocy. Może to nie problem z pompą a regulatorem napięcia w alternatorze. Oczywiście mogę się mylić. Możesz sprawdzić napięcie na normalnie pracującym silniku i podczas działającej pompy.
Łukasz13 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Gdyby robila zwarcie to bezpiecznik by paliła. Wysłane za pomoca sputnika.
sasna Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2014 właśnie podłączyłem bezpośrednio pompę pod zasilanie i nie ruszyła słychać tylko jak "buczy"
domar Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 to jednak martwa. woda jest w środku ?
sasna Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2014 jeszcze jej nie wyciągam jak będę miał jakąś inna to się wezmę za wymianę.
Rekomendowane odpowiedzi