Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Pracująca pompka centralnego po otwarciu/zamknięciu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam następujący problem: pochodzę do autka, otwieram je, wsiadam i jadę. Po jakimś czasie, lub nawet od razu po tym jak wsiądę to słyszę jeszcze pracę pompki centralnego zamka, pomimo że wszystkie drzwi łącznie z klapką paliwa i bagażnikiem są już otwarte, to dalej słychać jej pracę. Podobnie jest jak zamknę auto i pomimo że wszystko jest zamknięte to pompka dalej włącza się na jakąś 1-2 sekundy, słychać pracę jakby silniczka, chwila przerwy i znowu aż w końcu się uspokoi całkowicie. Wiecie może od czego to zależy? Autko otwiera się sprawnie, zamyka również, wszystkie drzwi chodzą natomiast pojawia się zazwyczaj po otwarciu lub zamknięciu dźwięk pompki jeszcze kilka razy, pomimo że to nie potrzebne. Ktoś ma jakieś pomysły?

Dzięki z góry i

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Masz gdzieś nieszczelność. Weź "na słuch" takie elementy jak zamek w drzwiach. W moim przypadku jest tak, że także pompka pracuje po otwarciu kilkanaście sekund i słychać wyraźnie świst powietrza z zamka. Możesz mieć nieszczelność z samym zamku.

Opublikowano

u mnie dzieje sie to samo tylko jak zamykam z pilota to zamyka auto i po chwili jeszcze raz na chwile sie pompka uruchomi, dzieje sie to tylko przy zamykaniu i nie ma zadnych nieszczelności, sprawdzałem to

Opublikowano

Pompka załącza się przy zamykaniu po raz drugi na chwilę, zgadza się. Tak ma być. Jeśli jednak pracuje dłużej przy otwieraniu jak to kolega ~Tomtox opisuje to może być gdzieś nieszczelność.

Opublikowano

Wyjmij pompkę zaślep króćce palcem jak dalej tak będzie pracowała to do wymiany bebechy.

Opublikowano

Teraz jak na złość jest dobrze. Ten problem z pompką pojawia się kompletnie losowo i póki co go nie ma(to chyba lepiej :D). I to nie jest tak że ona się włącza tylko raz, potem może się nawet włączać kilka lub kilkanaście razy i słychać jak tam cały czas coś jakby pracowało, podobne do dźwięku przy otwieraniu/zamykaniu pomimo że auto ani się nie otwiera ani nie zamyka. Na to nie ma reguły, raz przez tydzień nic się nie dzieje, a po tygodniu nagle świruje po otwarciu lub zamknięciu i włącza się po kilka lub kilkanaście razy aż ucichnie. Muszę zerknąć na pompkę przy chwili wolnego, dzięki za porady ;)

Opublikowano

Szukaj już bebechów:wink:

Miałem to samo,dałem dla elektro on zamontował trefny środek oddałem na reklamacje,dostałem od golfa bebechy i jest oki.