Lukasz1221 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam, Mam taki problem, że po włączeniu ogrzewania szyby tylnej grzeje mi jedynie lewe lusterko, natomiast prawe niestety nie chce. Czy tam pod nim jest jakaś mata grzewcza cz całe wnętrze lusterka jest do wymiany?
szeryf Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Wyciągnij delikatnie szkło prawego lusterka i zobacz czy jest grzane, jeśli tak, to zobacz czy są do niego podłączone kable (czerwone konektory). Jak szkło będzie zwykłe, a kable w lusterku będą, to wystarczy zmienić szkło na grzane.
fileo Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Może też być przetarta wiązka w harmonijce w drzwiach. Zmierz napięcie na wkładzie lusterka
MaciekW. Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Może też być przetarta wiązka w harmonijce w drzwiach. Zmierz napięcie na wkładzie lusterka Mam ten sam problem tylko z lewym lusterkiem; chodzi Ci o to, że powinno tam być wogóle jakieś napięcie czu o to że powino być napięcie o konkretnej wartości ?
maciucha512 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Po wyciągnięciu wkładu lustra z obudowy powinno być widać dwa kable podłączone do szkła, jeżeli nie ma podłączenia na szkle lustra tzn lustro nie grzane. Jeżeli jest podłączenia zbadać w jakim stanie są kable (czy połamane, popękane, konektory skorodowane). Test napięcia polega na włączeniu na zapłonie grzanie luster i sprawdzeniu miernikiem jakie jest napięcie na kablach zasilających lustra - powinno być ~12V.
Lukasz1221 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Okej, a jak wyciągnąć samo lustro lusterka?
maciucha512 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Delikatnie palcami odginasz lustro w tą stronę, gdzie dasz radę najwięcej wcisnąć palce i z wyczuciem odginasz aż odskoczy. Potrzeba wyczucia i najlepiej ciepłego otoczenia - garaż.
Rekomendowane odpowiedzi