Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5] by elvis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to i ja przedstawie swojego parcha po miesięcznym poszukiwaniu i obejrzeniu kilkunastu sztuk padł wybór na B5 1998r silnik 2.5 TDI.Wiem,wiem 2.5 wycierające się wałki odma drogi w servisie itp,ja jednak zawsze robiłem inaczej niż inni i klekotem (bez urazy) poruszać się nie chciałem i dlatego taki wybór.

Do sedna:

Audi A4 B5 1998r 2,5 TDI 150km

wyposażenie:

- elektryczne szyby przód

- tył korbotronik

- klima

- skóra z pokrowcem na narty w podłokietniku z tyłu

- grzane d*py

Zmiany Zmiany

- przedni zderzak S zrobiony na gładko

- progi S

- Lampy przód polift

- kiera S

- gwint

- koło 18

- usunięte listwy z drzwi wycięte kołki i maznięte

- wycięty kat. zastąpiony rurą bardzo ładnie słychać

- tylna wycieraczka out

- zaciski malnięte na czerwono

Plany

- wywalenie tylnych lamp zakupione i czekam na przesyłkę od kolegi Al@n

- dokładka z Cupry

- daszek na tylną klapę

- wymiana tylnych tarcz,łożysk.klocków

- pomalować grill

No i kilka fotek

3bba3258fcf80e2fmed.jpg

c2366629c3406bc3med.jpg

7cfa598f1b59a3a9med.jpg

f891a18c61703333med.jpg

4ca3d7b71b750775med.jpg

941ccc778a075690med.jpg

befc7efbc91cd72bmed.jpg

411c1bbf94c1102amed.jpg

25c2b8f19175dfd7med.jpg

Edytowane przez ivan1977

Opublikowano

Napisz cos wiecej o aucie ;) gwint sie ceni. Ale lampy to zmień na drugi lift , a przedewszystkim dał bym rejestracje w miejsce ori bo zderzak od esy traci na wygladzie przez takie mocowanie ;)

Opublikowano
  • Autor

Wszystko przyjdzie z czasem auto jest u mnie dopiero od kilku tygodni jak na razie to problem z wężem od magla wystąpił a tak raczej wszystko porobione w planach jakieś koło i ogarnąć pierdołki

Opublikowano

Może się mylę ale wydaje mi się, że z geometrią kół jest coś nie tak. Bieżnik po zewnętrznej stronie nie jest bardziej starty ? Na 2 fotce widzę wyraźnie jakby koła były o takie \---/ :wink: Niech się ktoś wypowie bo widziałem tu już tyle B5-tek a pierwszy raz coś takiego zauważyłem :wink:

Opublikowano
  • Autor

No to kolego sie mylisz koła stoją ok nie widze jakiegoś negatywu opony bierze równo na tyle ile wyszło z pierwszych oględzin auta

Opublikowano

Ladna a4ka ale nie wyskakuj z okresleniem s-line bo takowego pakietu w b5 nie bylo.

Opublikowano
  • Autor

Dlatego napisałem dołożony pakiet wiem że s-line wystepował dopiero od b6

Opublikowano

Ok, napisałeś dołożony s-line, ale jego nadal tu nie ma :decayed::decayed: Fajna furka tylko lampy przednie do zmiany i rejka do wywalenia za szybę :wink:

Opublikowano
  • Autor

Lampy pójdą do wywalenia i to w najbliższym czasie na razie auto odwiedzi mechanika na wymianę węża od wspomy bo leje niemiłosiernie a z rejką to nie wiem czy to dobry pomysł ale wszystkie sugestie mile widziane

Opublikowano

Pomysł z rejką za szybą dobry bo nie zakrywa ani wlotów ani obszaru ładnie zrobionego na gładko tylko czy się gliniarze nie przywalą ? Ma ktoś jakieś doświadczenia za sobą w tej kwestii ?

Opublikowano

Fakt rejka strasznie kuje w oczy , wygląda jakby zderzak chciał ją zjeść:decayed:

A co do rejki za szybe to chyba kwesta rejonu , są tacy co się czepiać nie będą ( jak się jeździ gdzieś na miejscu ) a trafia się tacy co by ci zaraz chcieli dowód zabrać :facepalm: .

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Opisałem auto i dodałem kilka aktualnych fot

18-10-2014

Wpadło duże lustro od angola i przyszły tarcze Meyle ,klocki Trw i łożyska SKF montaż w poniedziałek

447ae68786953390med.jpg

58c836981cb4bbabmed.jpg

5c4c66220d28201cmed.jpg

f53abec8104af645med.jpg

Edytowane przez ivan1977

Opublikowano

Ładny avancik kolego

Opublikowano
  • Autor

Dzięki ale do ładnego to mu jeszcze moim zdaniem brakuje narazie myślę nad programem choć u nas w BDG nie za bardzo ogarniają 2,5 na dniach wleci dokładka z Cupry na przód i myśle że skuszę sie jeszcze na daszek na tylną klapę

3 dniowa walka z hamulcami zakończona winowajcą był zacisk w którym skończył się gwint od odpowietrznika założyłem nowy używany i zostało pomalować go w kolor pozostałych

Edytowane przez ivan1977

Opublikowano

Foto relacje trza bylo ogarnac;-)

Opublikowano

Ładnie się prezentuje :) kolego tą ramke grilla popraw bo szpeci całe auto. Po za tym nie ma sie do czego przyczepic :)

Opublikowano
  • Autor

Ramke poprawie w sobote i padł mi już 2 raz impulsator licznika poprzedni chiński za 20 zł więc może kupić inny zamiennik a z fotorelacją byłem tak wk....wiony że nie myślałem nawet o zdjęciach 3 dni auto stało a jestem zmuszony z niego korzystać codziennie dzieci do szkoły zawieść itp.

25-10-14

Ramka grila pomalowana

Audi do sprzedania chętni PW lub tel. ogłoszenie w dziale sprzedam

Edytowane przez ivan1977