Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile gazu pala wasze audi 2.8 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie jaki silnik wybrać 1.8t , 2.4 czy 2.8 Quattro autkiem będzie kulała sie żona 80% miasto jaki propozycje :)

Opublikowano

Jak zona to 2.4 :) jak do ciebie to 2.8 lub 1.8t i modyfikacje :))

Opublikowano

ja mam 1.9tdi a zona ma citroena c3 1.4hdi i chce audi :)

poszukamy 2.4 co ile sie zmienia kable i świece i jak to wygląda $$$$ :)

Opublikowano

Kable z 350-400 świece za 150 zł ogarniesz, świece nie wiem co ile, kable dla pewności co 40tkm

Opublikowano
Kable z 350-400 świece za 150 zł ogarniesz, świece nie wiem co ile, kable dla pewności co 40tkm

:shock3: ja wymieniłem ostatnio u siebie i byly oryginalne , po znajomosci za kable Bosch 390 zł bez znajomosci potrafili mowić 650 zł . Świece u dzika forum Beru za 114 zł

---------- Post dopisany at 13:52 ---------- Poprzedni post napisany at 13:50 ----------

Ori kable 1124 zł :doh:

Opublikowano

lepiej poszukam 1.9 tdi AFNa ;)

Opublikowano

Kabelki zmieniamy jak się zepsują (przebieg 290tyś - z gazem 120tyś.) kabelki od nowości !!!!! Świeczki zmieniam co 30tyś.

Opublikowano

no to ładnie a ile ci pali gazu??

Opublikowano

Już pisałem, prowadzę dziennik spalania, Moje spalanie z ostatnich 12 miesięcy to 13,52 L minimalne 11,45 L maksymalne 16,10 L LPG 80% miasto.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mój trasy nie zaznał jeszcze za bardzo więc po mieście 14 przy wygłupach :naughty:

Opublikowano

2.8 V6 AMX + tiptronic - miasto Łódź -17,8l lpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam kupione a6 2.8 4x4 lpg i miasto 13.5l lpg ;) za......te

Opublikowano
witam kupione a6 2.8 4x4 lpg i miasto 13.5l lpg ;) za......te

Ja w A4 bez quattro 14-15 ltr lpg w mieście. mniej pewnie by się dało , ale jazda jak kapelusznik.

Opublikowano

wszystko jeszcze zalezy od rozmiaru felgi i kapci na nich wiadomo im wieksze i szersze tym bedzie wiecej palil a miasto miastu nie równe mowie tu o natezeniu ruchu (w jednym trzeba postac sporo w drugim mniej),ilosci swiatel itp wiadomo wiecej przestojow(np,korki) to zamiast robic kilometry to auto stoi w miejcu jak ktos juz wczesniej wspomniał

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja kupiłem a4 2.8 z dwu letnim gazem stag300 tydzień temu i się przeraziłem. Po mieście bez gniecenia go, wiadomo czasem wyprzedzić trzeba... Wyszedł mi tankując do pełna, przejeżdżając 100km i znowu do pełna 21 l gazu. Na trasie przy średniej prędkości 120 16.7 l. Poradźcie coś co tu zrobić.

Opublikowano

Co tu poradzić, jedź go wyreguluj jak dobrze ( w normie ) pali na benzynie :huh:

Opublikowano

Byłem u gaziarza. Gaz ustawiony idealnie z krzywą benzyny...więc nie wiem koledzy jak wy jeździcie że pali wam 14 po mieście.Gazownik sam powiedział, że z 17 ciężko zejść w tym aucie.

Edytowane przez RAIZOR

Opublikowano

Coś musisz mieć nie tak, jak zakupiłem swoje A4 to też miał 3letni gaz Stag 300-6 ale wtryski jakieś lipne Valteki i kiepski nawiert kolektora.

Kupiłem nowy kolektor, nowe markowe wtryskiwcze Hana, zaktualizowany został sterownik, wyczyszczona przepustnica i po tych operacjach 2.8 V6 Avant Quattro Tiptronic (chyba najcięższa ze wszystkich możliwych A4 B5) w Łodzi (100% miasto) spala mi w granicach 17,5-18,5l lpg przy mocno dynamicznej jeździe.

Twój manual powiniem palić z 16-17 max

Opublikowano

mój najmniej w trasie 11,5/100, a najwięcej 15 po mieście, ogólnie 13,5 pali mi więc nie narzekam :)

Opublikowano

Moje 100% po mieście to 14-15 litrów lpg bierze, cegły pod pedałem brak :decayed: