Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Srebrny AVANT 1.9 TDi QUATTRO :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Oto przyszedł czas na zmiany, wybór padł na B6 po wcześniejszych dwóch B5 :a4fan: również w :quattro::naughty:

Rocznik 2002 przyjechało z Włoch i co najważniejsze jest zadbane.

Autko ma :

- :quattro:

- 4x el. szybki

- ABS, ESP

- Elektryczne lusterka, składane i podgrzewane

- Kolorowy FIS

- Navi BNS

- Centralny zamek z pilota

- Troszku poduszek :naughty:

- Wspomaganie kiery

- Alarm

W zasadzie wszystko co potrzebne i wystarczające jak dla mnie :naughty:

Zrobione :

- Rozrząd

- Termostat, czujnik temperatury

- Czujnik STOP

- Polska mapa do Navi

Plany :

- Wielkich planów w sumie nie mam, myślałem nad bardziej kubełkowatymi taboretami choć to nie jakaś konieczność oczywiście ;)

- Zrobić zawieszenie bo jest luzik lekki no i oczywiście od razu też geometria :)

- Czyszczenie foteli choć w sumie źle nie ma no ale to jak już się ciepło zrobi :naughty:

- Zrobić zamykanie podłokietnika i schowka na trójkąt (Standard :naughty::)

Więcej raczej nie wymagam, życzę sobie aby autko jeździło bezawaryjnie jak każdy z nas zapewne :D

Zrobione :

- Rozrząd

- Termostat, czujnik temperatury

- Czujnik STOP

- Polska mapa do Navi

Sugestie mile widziane jak zawsze ;)

image.jpg

a4_1.jpg

Opublikowano

Fajna furka:decayed: Daj więcej fotek:wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki :)

Później coś jeszcze pstryknę jak tylko czas pozwoli :D

Opublikowano

tez tak mowilem jak kupilem autko

posiedzisz chwilke na forum to zmienisz zdanie :decayed:

gratk izakupu ogolnie

Opublikowano

Ładne sreberko :wink: tylko ten kredens trochę nie pasuje do epoki. Rygiel trójkąta od razu jakiś metalowy rób, nie ma sensu drugi raz plastiku zakładać.

Opublikowano

Ładna baza do modów;)

Opublikowano

jaki masz spalanie ? w Q. Czy są problemy z dyfrem ? głośna praca i stuki przy ruszaniu itp ?

Opublikowano
jaki masz spalanie ? w Q. Czy są problemy z dyfrem ? głośna praca i stuki przy ruszaniu itp ?

nic z tych rzeczy. Ktoś Ci nagadał jakiś głupot :whistling: u mnie spalanie około 7,5 litra :wink:

Opublikowano
  • Autor

tez tak mowilem jak kupilem autko

posiedzisz chwilke na forum to zmienisz zdanie :decayed:

gratk izakupu ogolnie

Nie powiem po głowie coś tam zawsze chodziło i chodzić będzie :D

Na chwilę obecną chcę ją sobie ogarnąć na tip top a później się pomyśli :naughty:

---------- Post dopisany at 20:11 ---------- Poprzedni post napisany at 20:08 ----------

Ładne sreberko :wink: tylko ten kredens trochę nie pasuje do epoki. Rygiel trójkąta od razu jakiś metalowy rób, nie ma sensu drugi raz plastiku zakładać.

Wiem wiem rygiel z jakiegoś alu doskrobię tylko czasu na razie mało ale się coś wymyśli :naughty:

---------- Post dopisany at 20:21 ---------- Poprzedni post napisany at 20:11 ----------

Ostatnio sprawdzałem spalanie : 7,5 l / 100km krótkie odcinki do pracy gdzie się nie zagrzewa silnik, plus co drugi dzień jazda do Galerii, i jedna wycieczka do Dąbrowy. Jazda normalna dynamiczna ;-)

Spalanie mierzone na odcinku 610km.

Z napędem nic się złego nie dzieje, im młodsze auto tym mniejsze zużycie tego napędu w teorii oczywiście.

Z perspektywy czasu i doświadczeń tak u mnie przynajmniej wygląda sprawa zużycia napędu. W pierwszej audicy miałem luzy między środkowym a tylnym dyfrem, podczas redukcji to było odczuwalne ale to też kwestia wyczucia sprzęgła i zmiany biegów (później opanowałem temat i płynnie szło redukować bez szarpnięć), gorzej jak się ma automata tam z tego co wiem nie da się już ominąć temat przy gwałtownym przyśpieszeniu.

W drugiej luz miałem mniejszy i już sporadycznie szarpnięcie występowało przy redukcji, poza tym standard, że troszku koła "skrobią" przy zawracaniu na max skręconymi kołami ( w końcu 3 mechanizmy różnicowe :decayed: ). Generalnie luz roboczy zawsze jakiś będzie przy aucie z takim wiekiem zależy tylko jak duży ;P