donjakub1 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam, dziś podpiąłem się pod kompa i w silniku mam błędy takie jak: 561- dopasowywanie (ustalenie) składu mieszanki nie osiagnięta wartośc adaptacji 515- czujnik halla g40 zwarcie od masy BLAD SPORADYCZNY 16518 - sonda lambda brak zmiany napiecia( strona 1 czujnik 1) brak osprzetu/ nie zwiazany z ze sprzetem BLAD SPORADYCZNY 561- dopasowywanie (ustalenie) skladu mieszanki przekroczona wartosc adaptacji- mnozenie- BLAD SPORADYCZNY 17736- czujnik antystukowy cylindra 4- zakres kontroli brak osprzetu/ nie zwiazany ze sprzetem- BLAD SPORADYCZNY. SILNIK ADP 1.6 BENZYNA Z LPG 1996 r bledy kasowalem jakis czas temu i powrociły. silnik po nocy ciezko odpala, obroty faluja, sie dusi przy ruszaniu i gasnie, o czujniku halla czytalem troche ale nie wiem gdzie on jest i czy warto wymieniac . przed i po wymienie rozrzadu autko chodziło normalnie wymieniłem przewody zapłonowe i swiece żeby poprawic troche prace i po 2 mies audiczka zaczela szarpac i miec problemy z odpalaniem po nocy. no i gdy skrecam w czasie jazdy podczas redukowania biedy( przy wcisnietym sprzegle) potrafi zgasnac. Prosiłbym o opinie i rade na temat kazdego z tych błędów. Co bedzie trzeba wymienić wymienie... zależy mi na dobrej pracy silnika i przyjemnosci z jazdy. Powiedzcie gdzie są czujniki HALLA i ANTYSTUKOWY CYLINDRA 4. Paliwo tankuje na ORLENIE 98, czy może ten blad mieszanki spowodowany jest przez instalacje LPG? pozdro
prezesik18 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Błąd mieszanki jak najbardziej powoduje instalacja LPG. Wymień czujnik halla bo to na 90% on jest winny takiej pracy silnika.
donjakub1 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2014 to chociaż dwa bede miał mniej. wiesz może dokładnie gdzie znajduje się ten czujnik?
prezesik18 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Znajduję się on pod aparatem zapłonowym. Bez wyciągania przewodów WN z kopułki odczep zatrzaski i podnieś wszystko razem z kablami do góry. Kabli nie odłączaj. Ściągnij palec rozdzielacza do góry i nie kręć nim na boki. Teraz sciągasz okrągłą plastikową osłonkę i już masz czujnik halla.
donjakub1 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2014 dzieki wielkie, troche motania z tym bedzie bo za duzo miejsca to tam nie ma:kwasny:
dyrektor Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Udało się rozwiązać ten problem bo ja mam taki sam inie wiem co jest przyczyną.
Rekomendowane odpowiedzi