zbigor Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam Mam pytanie odnośnie tuningu. Czy mając VCDS da sie jakoś sprawdzić po parametrach silnika czy auto nie było tuningowane? Silnik 2.0 TDI CAGB 136 KM. Auto z Belgii. Jak na moje oko to za często zrywa przyczepność na kołach. Porównuję do Astry 1.9 CDTI 120KM. Astra ma koła 205. Audi 225. Różnica katalogowa czyli +16KM i +40 Nm na korzyśc Audi nie powinna chyba powodować odczucia że Opel lepiej sie trzyma asfaltu na starcie.
spanky Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 WitamMam pytanie odnośnie tuningu. Czy mając VCDS da sie jakoś sprawdzić po parametrach silnika czy auto nie było tuningowane? Silnik 2.0 TDI CAGB 136 KM. Auto z Belgii. Jak na moje oko to za często zrywa przyczepność na kołach. Porównuję do Astry 1.9 CDTI 120KM. Astra ma koła 205. Audi 225. Różnica katalogowa czyli +16KM i +40 Nm na korzyśc Audi nie powinna chyba powodować odczucia że Opel lepiej sie trzyma asfaltu na starcie. da sie , wystarczy zrobic logi dynamiczne
ganjaq Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Da sie, musisz znać górną wartość przepływomierza w silniku 2.0 TDI CAGB 136 KM i porównać z tym co masz u siebie (but w podłogę na trzecim biegu), tak samo jest z ciśnieniem wyprodukowanym przez turbinę, jeżeli pompuje Ci więcej niż na seryjnym programie to masz odpowiedz. Na tym polega koks że zwiększa się ciśnienie zadane a co za tym idzie ilość powietrza które zmierzy przepływomierz i podlewa się to paliwem
Rekomendowane odpowiedzi