Opublikowano 13 Grudnia 20214 l 41 minut temu, Banan napisał: Tak powinno wszystko ruszyć - czasem trzeba kabelek od spalania z ECU podciągnąć , czasem działa po can ( kwestia wersji silnika ) Brak Vinu świadczy o tym że ECU jest immo2 ( raczej bo mogłobyc coś kombinowane ) , wejdź w silnik i tam sprawdź czy jest Vin widoczny . Jak immo2 to tylko pin z nowych zegarów potrzebny. Jeager do śmietnika. Jak w silniku będzie vin widoczny to immo 2 ?? Uwierz jak najszybciej chcę go do tego śmietnika wykopać
Opublikowano 13 Grudnia 20214 l 2 godziny temu, karol1981 napisał: Jak w silniku będzie vin widoczny to immo 2 ?? Wtedy immo 3. Jak Vin w ECU nie widoczny to immo2
Opublikowano 13 Grudnia 20214 l Dobra ,zakupiony vdo ful fis , wraz z manetkami i instalacją do manetek i licznika , będzie rezane
Opublikowano 19 Grudnia 20214 l @Fazii jak się okazuje mam immo 2, pytanie czy kablem vcds dam radę ogarnąć programowanie i wgranie przebiegu, czy muszę kupić kabel kkl od viakena?
Opublikowano 4 Stycznia 20224 l Pełny fis już siedzi, zostało podłączyć manetki od sterowania, kabelki do drzwi i dane z radia, ale to w piątek się ogarnie jak będę wymieniał nagrzewnicę ?? . Różnica kolosalna, w końcu wiem ile jest paliwa i co za się dzieje z autem. Przed Po ??
Opublikowano 20 Października 20241 r Witam, zmieniłem zegary Jaeger 8D0920930P na VDO 8D0920989JX (oba z full fis), wyciągnąłem PIN z VDO i zakodowałem do niego klucze. Immo gaśnie, silnik odpala i zaraz gaśnie. Silnik ma immo2, natomiast jak odczytałem licznik VDO to wychodzi, że ma immo 3 (jest też w nim zapisany nr VIN dawcy). Po podłączeniu VDO do samochodu nie ma aktywnego kanału 50 w adaptacjach licznika, kanały 60, 61, 62 zmieniłem wartości na 0. Pomoże ktoś?
Opublikowano 20 Października 20241 r Polecam lekturę: Generalnie zegary z immo 3 da się dopisać do ECU immo 2 bez problemu ale Ty masz motor AJL więc w tym przypadku jedynie immo off pozostaję.
Opublikowano 21 Października 20241 r 7 godzin temu, Fazii napisał(a): Polecam lekturę: Generalnie zegary z immo 3 da się dopisać do ECU immo 2 bez problemu ale Ty masz motor AJL więc w tym przypadku jedynie immo off pozostaję. Ok, a czy inne zegary immo 2 da się dopisać do tego silnika bez usuwania immo? Sprawdziłem w innym A4 z początku 2000r 1.6 i tam było immo 2, ale po odczytaniu licznika Vag eeprom programmerem napisane było, że jest to immo 3 ale nr Vin był wykropkowane. Licznik z immo 2 powinien mieć tam napisane immo2?
Opublikowano 22 Października 20241 r Jak jest wykropkowany vin to trzeba uznać ze jest immo2 i go zgrasz ( oprócz tego wyjątku z AJL ) , liczniki immo3 w 99.99% są wsteczne kompatybilne z immo2/immo1