Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Navi dedykowana A4 B6 (2004, 1.8T Q) - brak FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Radio raczej mało popularne dlatego ciężko wyszukać jakieś info w necie.

AUDI_A4_ACS_8950.jpg

Radio działa, grał nawet tył odrazu po podpięciu (mam aktywny system) ale średnio brzmiało. Dorzuciłem adapter, żeby poprawić dziwięk i pomogło. Teraz dzwięk jest jak na ori. radiu (Sympchony II). Radio do orginalnej wiązki ma wpięty moduł can, który wdł. opisu ma przetwarzać sygnał z radia i wyrzucać info. na FIS i tu zagadka. Moduł teoretucznie działa i tak jakby używał cana bo: radio ma zasilanie (z tego co wiem przy nie ori. trzeba ciagnąć dodatkowe zasilanie), po zapaleniu świateł włącza się podświetlenie i przyciemnia się o jeden odcień wyświetlacz. Brakuje wyświetlania na FISe.

Pytanie, czy teraz pozostaje kwestia kodowania? Na Vagu w 17-Instrumental mam wbite codowanie 17 (1-radio + 16 pozostałe urządzenia czy jakoś tak).

Na rozpisce z radia są cam_L i can_H i kable pokrywają się z pinami w orginalnej kostce samochodu, czyli są podpięte. Zastanawia mnie jeszcze pin 3 w kostce zasilania samochodu (K-bus), do tego pinu nie idzie żaden sygnał z radia, jest pusty. Może to bruździ, co ew. trzeba było by z radnia do niego podciągnąć?

Nie jest to jakoś może upiardliwe, ale skoro jest opcja podłączenia to dlaczego nie pokombinować:)

Macie jakieś sugestie? Będę wdzięczny za każde info.

Opis wyjść radia.

Navi_Wyjscia.jpg

Pozdr...

Opublikowano

k-bus to diagnostyka ,a te radio tego nie ma. Co do braku info na fis to kodowanie powinno załatwić sprawe jeśli oczywiście ten wynalazek ma taką opcje bo z tego co mi wiadomo to nie zawsze to działa

Opublikowano
  • Autor

Coś napewno po can lata jak już pisałem więc 'teoretycznie' fis tez powinien być.

JaKiś pomysł z kodowaniem? Grzebać w kodowaniu licznika, czy jest jakieś inne miejsce z którego można to ogarnąć? Jakieś sugestie jakie dokładnie kodowanie?

Tak na marginesie to ten wynalazek całkiem nieźle się sprawuje;-), ale napewno nie jest wart ceny za którą go sprzedają.

Xperia

Opublikowano

kodowanie zmieniasz w zegarach jakie masz aktualnie ?

Opublikowano
  • Autor

Channel 062: CAN-Databus Infotainment (Installation List)

+00001 = Radio (Optional)

+00002 = Telephone (Optional)

+00004 = Navigation (Optional)

+00008 = Telematics (Optional)

+00016 = Intrument Cluster (Standard - only coded with 2nd Component)

I tu mam wbite 17.

Opublikowano

ile takie cudo $$$ masz jakies foto jak komponuje sie ;p;p

Opublikowano
koponuje sie

To po Polsku jest to słowo czy po Hucu ?

Bo nijak rozkminić nie można.:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

np.

Radio dedykowane Audi A4 S4 od 99r do 07r. Gps Pip Dvb-T Net Dvr - Stacje Dedykowane Audi - ACS - Radia dedykowane, zagłówki, dedykowane kamery cofania, ramki radiowe, telewizja cyfrowa dvb-t4 mpeg4, mapy oprogramowanie, konwertery złącza przejściówk

tylko z jakimś już innym softem. Szukaj po "radio dedykowane Audi A4 b6" trochę sie tego pojawiło ostatnio.

Foty jak się "koponuje" postaram się dziś dorzucić, o ile się ogarnę.

Opublikowano

Może i fajne funkcję też ciekawe ale , ale cena koszmar.

Opublikowano
  • Autor
Może i fajne funkcję też ciekawe ale , ale cena koszmar.

Zgadzam się w 100%. Wpadło mi w łapska z drugiej ręki za dużo mniej.

---------- Post dopisany at 19:24 ---------- Poprzedni post napisany at 17:13 ----------

Kilka fotek. Trochę było ciemno.

DSC_0069.jpg

DSC_0074.jpg

DSC_0058.jpg

DSC_0053.jpg

---------- Post dopisany 17-01-2014 at 11:34 ---------- Poprzedni post napisany 15-01-2014 at 19:24 ----------

I d*pa z kodowania. Żadna kombinacja nie działa, sprawdzałęm 20, 21. Tomek tak jak sugerowałeś zamieniłęm can_H i can_L miejscami. Efekt taki, że radio straciło zasilanie, czyli cany są podłączone dobrze i moduł can raczej działa. Dostałem w pakiecie jeszcze drugą wiążke z wtyką jak do RNS-a, pogrzebie jeszcze na niej. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? :) Ew. może ktoś z Was ma do polecenia jakiegoś kumatego fachowca w Wawie.

Opublikowano

Całkiem możliwe że to radio nie obsługuje FISa, a może coś w ustawieniach radia?

Opublikowano
  • Autor

Ustawienie przewaliłem dokładnie, nic nie znalazłem, fis wdł. instrukcji powinien działać p&p (i tu kłąnia się różnica między teorią a pratyką:)). Obadam drugą wiązkę jak nie zachula to trudno. Jakoś to zniosę:)