Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Różnica temperatur w zimie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko czy to normalne że gdy na liczniku pokazuje 90 stopni a na climatroniku 82-83 stopni dopiero jak pojeżdżę z 30km dochodzi do 91 stopni ?

Opublikowano

Normalne, szczególnie przy obecnej pogodzie.

Opublikowano

Zaslon chlodnice szybciej sie nagrzeje

Opublikowano

ok czymś tam zaslonie ;) tym bardziej ze mam nonstop wiskozę załączona ;P

Opublikowano

Wsadz karton pomiedzy chlodnice wody a klimy

Opublikowano

Właśnie jak to jest? U mnie też wiatrak startuje razem ze startem silnika, tak ma być? To norma czy coś jest nie tak?

Opublikowano

a u ciebie wiscoze da rade reka zatrzymac na zimnym??

Opublikowano
a u ciebie wiscoze da rade reka zatrzymac na zimnym??

Nie wiem, nie próbowałem.

Opublikowano

na zimnym visko kręci sie ale delikatnie da sie je zatrzymać jesli jest na sztywno to jest do wymiany

Opublikowano

Na zime zawsze zapinam visco na gumce, jak zatrybi to zrywa

Opublikowano
na zimnym visko kręci sie ale delikatnie da sie je zatrzymać jesli jest na sztywno to jest do wymiany

Jutro sprawdzę jak to u mnie jest.

Opublikowano

ooo Dev fajny patent :wink: kupie paczkę gumek i będę zapinał :naughty:

Opublikowano

Na zime najlepiej jest odkrecic ten wiatrak bo i tak nie potrzebny

Opublikowano
ooo Dev fajny patent :wink: kupie paczkę gumek i będę zapinał :naughty:

lepiej już tą zużytą jest mocniejsza i tak szybko się nie zerwie :grin:

Opublikowano

jak ta gume zapiąc ?

Opublikowano

ja z kolei przy mrozach po przejechaniu około 16 km na blacie mam 90 stopni ale na climatronik nie więcej niż 82 czy to normalne ?? dziś jechałem w trasie z prędkością 140 km/h i na climatronic spadła na 77 i na blacie też delikatnie nie wiem czy to też normalne nawiew ustawiony na 22 stopnie. Sprawdzałem węże górny gorący dolny zimny czyli ok, ale dlaczego podczas szybkiej jazdy spada delikatnie na blacie temp. termostat wymieniany przed zimą. Przy mrozach zauważyłem że nie ma takiej opcji żeby na climatronic kanał 49 było 90 stopni. Zastanawiam się czy wymienić ten termostat bo parę dni temu nawet jak było -11 to nie spadała temp. na blacie sztywno wskazywało 90 a na kanale 49 81-82

Opublikowano

Nie patrz na blat ta wartość jest orientacyjna

Sprawdz na VAGu

Opublikowano

witam wkoncu kupiłem ori czujnik i okazało sie ze to czujnik był walnięty , bo od tygodnia miałem nonstop 65-70 stopni

Opublikowano

Teraz tak sobie pomyślałem. Po SWAPie mam pas przednie od Anglika w którym była klima. Do siebie raczej jej nie będę pakował bo za dużo roboty a znając życie korzystałbym z niej sporadycznie przy okazji tras. Mniejsza z tym. Ale w związku z tym mam na pasie dodatkowy elektryczny wiatrak od klimy który jest nie używany. Mam też dolny wąż z czujnikiem temp. Co myślicie o wywaleniu wisko w kosmos i podpięciu tego elektrycznego wiatraka z wykorzystaniem czujnika temp? Technicznie myślę że nie trudne do wykonania a pozbywam się w ten sposób kręcącego się wiatraka (wolno bo wolno ale zawsze coś).