Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podgrzewanie tylnych bocznych szyb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie.Czy w jaki sposób działa podgrzewanie szyb (tył Avant B7 ) Niby jest ta pomarańczowa siatka na tych małych szybkach,ale nie grzeje.Patrzyłem to nadmuch działa,ale ta mata nie działa tak jak w szybie tylnej.Co może być przyczyną???

Opublikowano

Z tego co się orientuję to podgrzewana elektrycznie jest tylko szyba klapy bagażnika. Ścieżki elektryczne na szybach bocznych z tyłu są od alarmu ;).

Opublikowano

Ścieżki elektryczne na bocznych szybach to są anteny a nie alarm.

Opublikowano

Pewny jestes? :naughty:

Opublikowano

Na bank alarm. Bodajże jak nie masz fabrycznego alarmu to nawet nie masz tych ścieżek.

Opublikowano

Nie mam alarmu a mam te nitki... w kodach wyposażenia też nic o alarmie nie ma... co ty na to??? Musi być od radia...

Opublikowano

One są od radia

Wysłane z Tapatalka

Opublikowano
Nie mam alarmu a mam te nitki... w kodach wyposażenia też nic o alarmie nie ma... co ty na to??

Ja na to iż nawet w kodowaniu w modułu komfortu jest: +256 – aktywacja czujników zbicia tylnych bocznych szyb (tylko dla nadwozia Avant wyposażonego w fabryczny alarm) a raczej to nie działa na zasadzie wróżeniu z fusów, z tego co mi wiadomo jest to właśnie klasyczny system wykorzystujący to iż zbita szyba na pewno przerwie obwód elektryczny w tejże ścieżce.

Najwidoczniej to jest tak iż pierwsza od strony przodu nitka jest od alarmu, a pozostałe dwie są powiązane z radiem/TV/etc. Bądź co bądź na pewno nie ogrzewanie.

Opublikowano

Nitki w tylnych bocznych szybach Avanta to nie ogrzewanie - choć obwód alarmu zabudowanych w tych szybkach jest podłączony właśnie do wiązki ogrzewania tylnej szyby. Jego funkcją nie jest jednak grzanie a tylko sprawdzanie przerwania obwodu w przypadku zbicia tej szyby.

Pozostałe nitki to reszta wiązki antenowej (zdalny zamek, TV, radio, webasto).

Opublikowano
  • Autor

Aha :grin: a jak mogę sprawdzić czy mam alarm???Kontrolka w drzwiach mryga (oby tak dalej),ale nie miałem okazji jeszcze sprawdzać czy i jak wyje :grin:

Opublikowano
Aha :grin: a jak mogę sprawdzić czy mam alarm???Kontrolka w drzwiach mryga (oby tak dalej),ale nie miałem okazji jeszcze sprawdzać czy i jak wyje :grin:

Jak masz w kieszeni drzwi taki panel to masz alarm - jeśli go nie ma... To chyba jasne :wink:

alarmfab.JPG

Opublikowano

Alarm jest aktywny około 30s po zamknięciu auta, więc po tych 30s, a najlepiej po minucie otwórz drzwi kierowcy za pomocą kluczyka, a nie pilota a następnie przez przynajmniej 15s nie włączaj zapłonu, po tym czasie powinien się włączyć alarm.

Możesz też po aktywowaniu się go [czyli około 30s od zamknięcia] otworzyć klapę bagażnika za pomocą kluczyka, a nie pilota, alarm powinien się włączyć od razu.

Ewentualnie extremum czyli wybij tylną boczną szybę po upływie czasu aktywacji :naughty:.

Opublikowano
Alarm jest aktywny około 30s po zamknięciu auta, więc po tych 30s, a najlepiej po minucie otwórz drzwi kierowcy za pomocą kluczyka, a nie pilota a następnie przez przynajmniej 15s nie włączaj zapłonu, po tym czasie powinien się włączyć alarm.

Możesz też po aktywowaniu się go [czyli około 30s od zamknięcia] otworzyć klapę bagażnika za pomocą kluczyka, a nie pilota, alarm powinien się włączyć od razu.

Ewentualnie extremum czyli wybij tylną boczną szybę po upływie czasu aktywacji :naughty:.

Rafał - ale po co. Prosta sprawa - jest panel = jest alarm. Nie ma panelu = nie ma alarmu.

Opublikowano

Pewny jestes? :naughty:

Tak:)

Opublikowano
  • Autor

jutro to sprawdzę :wink: dzięki za info :thumbup1:

Opublikowano

Bart oczywiście Twój sposób łatwiejszy, ale moim można także sprawdzić działanie syreny :P.

Opublikowano
Bart oczywiście Twój sposób łatwiejszy, ale moim można także sprawdzić działanie syreny :P.

Jeśli pod kątem sprawdzenia syreny to jak najbardziej.