jarek12 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam, Próbowałem zdjąć zderzak przedni (2,5 TDI AKN Avant), odkręciłem śruby w nadkolu, dwie śruby z przodu, halogeny i kowe mzderzak ani rusz. Czy może jest w tym modelu zastosowane jakieś dodatkowe mocowanie zderzaka? Pozdro, Jarek
Banan Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam,Próbowałem zdjąć zderzak przedni (2,5 TDI AKN Avant), odkręciłem śruby w nadkolu, dwie śruby z przodu, halogeny i kowe mzderzak ani rusz. Czy może jest w tym modelu zastosowane jakieś dodatkowe mocowanie zderzaka? Pozdro, Jarek Na pewno odkręciłeś wszystkie śruby w nadkolach? Jak pierwszy raz ściągałem zderzak to właśnie na tym poległem jest ich 5 jeśli dobrze pamiętam. Halogenów nie trzeba ruszać odłączysz je po wysunięciu zderzaka.
maciucha512 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Przy samych kołach są ślizgi, u mnie mocno trzymały. Jak dobrze pamiętam to oprócz śrub przy nadkolach i dwóch pod światłami nie ma więcej.
Piteros1 Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 a ja sie podepne, przy demontazu zderzaka przedlift i montazu w to miejsce zderzaka poliftowego trzeba cos zmieniac czy bedzie pasowac?????
Długas Opublikowano 6 Lutego 2014 Opublikowano 6 Lutego 2014 w samym rogu zderzaka możesz mieć kręty tak jak ja, a zderzak z olifta będzie minimalnie odstawał bo ciężko spasować i wystarczy wymiana samych ślizgów
passatgl5 Opublikowano 7 Lutego 2014 Opublikowano 7 Lutego 2014 a wyczepiłes go ze ślizgów na błotnikach?
jarek12 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Opublikowano 8 Lutego 2014 Witam, Czekam na lepszą pogodę bo tak naprawdę muszę wymienić termostat, a to w 2,5 dużo roboty. Wypięcie ze ślizgów polega na pociągnięciu zderzaka do przodu czy końcem zderzaka do góry, czy na dół? Pozdrawiam, Jarek
Arturoo Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 do boków musisz zderzak szarpnąć....by ślizgi puściły
Długas Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 najpierw do przodu a potem na boki bo ślizgi pozrywasz
jarek12 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam, A może ktoś ma filmik na temat demontażu zderzaka? Oglądałem na you tube ale tam demontaż jest tak bezproblemowy że aż trudno uwierzyć! Pozdro
Banan Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Idź na żywioł to nie fizyka kwantowa , poszukaj na jutubie filmów o wymianie świateł w b5 gdzieś trafiłem filmik z demontażem zderzaka
tomek44480 Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Pod kratkami sa po trzy srudy mocujace z obu stron.
Banan Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Pod kratkami sa po trzy srudy mocujace z obu stron. ??? Chyba niebardzo
wilku323 Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Gdzieś na forum widziałem instrukcje całą. Poszukaj dobrze to znajdziesz
Banan Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Tak była ale dotyczyła przedlifta - w polifcie inne ślizgi
Rekomendowane odpowiedzi