benyA4 Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Sprawa dotyczy seata leona 2 rocznik 2005 . Niestety zaparkowal w bagazniku passata , przez co wystrzelily poduszki kierowcy pasazera oraz napinacze pasow. Zeby ograniczyc koszta zwiazane z naprawa sam postanowilem wymienic deske, poduchy i napinacze. Nie chcial bym by po wlaczeniu zasilania wszystko ponownie wystrzelilo i w zwiazku z tym mam pare pytan: - czy czujniki umieszczone w przednim pasie sa jednorazowe i nalezalo by je wymienic - czy przed naprawa powinienem zablokowac coc Vagiem a nastepnie po naprawie przeprowadzic jakas procedure - napiszcie co jeszcze powinienem zrobic przed przystapieniem do wymiany Deska z osprzetem to wydatek okolo 3 tysiecy wiec niechcial bym ich zmarnowac. Dzieki za wszystkie odpowiedzi
zbyszek7791 Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Podłącz vaga i zobacz czy crash data da się usunąć jeżeli tak to OK, jeżeli nie sterownik do wymiany, czyszczenia. Poza tym co pisałeś nic nie musisz wymieniać chyba że czujniki są uszkodzone mechanicznie podczas kolizji ale wtedy będziesz miał błędy od nich. Odłącz aku przy montażu
benyA4 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 panowie a co myslicie o regeneracji poduszek napinaczy oraz deski. Znalazlem firme pod Poznaniem, ktora oferuje taka usługe za polowe ceny takich zestawow na allegro. Wymieniaja naboje gazowe , skladaja poduszki , naprawiaja rozdarta tapicerke w taki sposob ze nic nie widac. Czy ktorys z was spotkal sie juz z takim tematem ??
s27 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 widziałem - rzeźba doskonała - NIE POLECAM !!! są wyjątki że zrobią ładnie ale często na ODPI--OL !!! Kupiłem sporo używek i sprzedają różne cyrki - jak zrozumieć co mam na myśli ( skupują poduchy po wystrzale ??? )
Arczi387 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Kolego montujesz pasy poduszki i nastepnie jedziesz do elektronika na wyczyszczenie sterownika w moim mieście koszt takiego zabiegu 50zł. Jeśli masz leona 1 to mam do sprzedania poduszke pasażera oraz pasy jak byś był zainteresowany to pisz na priv
Rekomendowane odpowiedzi