rafal1985 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Witam wszystkich. Ostatnio założyłem u siebie xeony i sprawa jest taka że odcięcie światła między lewą a prawą lampą jest inne. Jak widać na zdjęciu prawa lampa ma dłuższe odcięcie od lewej, czy to jest normalne ?? Dodam tylko że jedna lampa jest z 2001r. a druga z 2003r. Czyżby tutaj była przyczyna ??
kkam Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Masz 2 opcje, albo żarnik słaby albo odbłyśnik wypalony. Masz xenon czy bixenon? Tutaj masz zdjęcie jak świecą moje lampy: - góra to bix + soczewka z b8 - dół to zwykły xenon(2002 rok, odbłyśniki w idealnym stanie) Na obu zdjęciach te same palniki
rafal1985 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 Mam xeon. Żarniki nowiutkie philipsa d4s. Z początku myślałem że te prawe odcięcie jest tak wysoko żeby doświetlało pobocze, ale nie spotkałem się nigdy z czymś takim
kkam Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 obie soczewki są takie same więc powinny dawać identyczne odcięcie. Podjedz pod ścianę i zakryj raz jedną, raz drugą lampę. Być może wystarczy rozebrać lampe i umyć soczewkę.
rafal1985 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 hmmm. A zastanawia mnie to czy przypadkiem przesłona nie jest do końca otwarta i z tąd to rozciągnięcie ??.
kkam Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 w zwykłym xenonie przesłona nie jest ruchoma, nie ma możliwości regulacji jej pochylenia
rafal1985 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Opublikowano 7 Lutego 2014 byłem dzisiaj zobaczyć co jest nie tak z tymi przesłonami. No i okazuję się że lampa z 2001r ma mniejszczą przesłonę od tej z 2003 r. Tak że czeka mnie wymiana przynajmniej jednej lampy 1
pastaldo Opublikowano 7 Lutego 2014 Opublikowano 7 Lutego 2014 byłem dzisiaj zobaczyć co jest nie tak z tymi przesłonami. No i okazuję się że lampa z 2001r ma mniejszczą przesłonę od tej z 2003 r. Tak że czeka mnie wymiana przynajmniej jednej lampy Nie koniecznie całej lampy. Możesz wymienić samą soczewkę. A na Twoim miejscu jak bym robił to juz wymieniałbym obie na takie z BiXenonem z B8
Rekomendowane odpowiedzi