pigmey Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Witam, Od kilku dni teściu boryka się z uciążliwym problemem... Otóż samochód podczas jazdy traci moc, dusi się, gaśnie - a jak już zgaśnie to baaardzo ciężko go odpalić. Tu należy nadmienić, że dzieje się tak na LPG bo na PB problem póki co się nie pojawił... Znajomy podpiął go pod kompa (niestety mnie przy tym nie było) i wywaliło takie coś: Z tego co wyczytałem to najpierw trzeba będzie wymienić czujnik temperatury cieczy. Następnie spróbujemy zrobić adaptację przepustnicy (ewentualnie najpierw ją przeczyścimy). Ostatnim krokiem będzie wizyta u gaziarza i ponowne strojenie. I teraz pytanie - czy trzeba też zrobić reset ECU z powodu błędu 00561, a następnie od nowa zbierać mapy PB??
gregor10 Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 W zasadzie nic dodać nic ująć .Zrób tak jak napisałeś i będzie jeździć.
pigmey Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Opublikowano 4 Lutego 2014 W zasadzie nic dodać nic ująć .Zrób tak jak napisałeś i będzie jeździć. Ok. Mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego jak jedzie na Pb to nic się nie dzieje, zbiera się normalnie i się nie dusi, a po przełączeniu na LPG przy dojeżdżaniu do skrzyżowania zaczyna się dławić i gaśnie? I czy faktycznie konieczny jest reset ECU?
gregor10 Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 konieczny jest reset ecu i koniecznie jest wystrojenie instalacji lpg bo jest nieustawiona dawka paliwa odpowiednio.
pigmey Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Opublikowano 4 Lutego 2014 Ok, dzięki wielkie. Czujnik już zamówiony. Oczywiście dam znać jak już ogarniemy temat...
Rekomendowane odpowiedzi