sebastian_a4 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Mam problem z automatyczną skrzynią biegów 01N 4-ro biegowa; Vag nie pokazuje żadnych błędów nawet podczas jazdy; Objawy- na biegu auto nie zawsze utrzymuje się w miejscu; jak przerzuca z 1 na 2 to musi silnik zakręcić do 4 tyś. obr pomiędzy 2 a 3 przerzuca bieg zwiększa obroty i szarpie Proszę o pomoc
swiezak84 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 to juz raczej jakies mechaniczne uszkodzenie, ale warto sprawdzic poziom oleju, filtr oleju AT i magnes. byl w ogole wymieniany olej?
majkel_majki Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Na D auto nie toczy się do przodu i stacza się ze wzniesienia? Wygląda na uszkodzony konweter. Jednak tak jak Kolega wspomniał, trzeba najpierw sprawdzić poziom oleju. Z autopsji wiem że przy bardzo niskim stanie skrzynia ślizga się pomiędzy biegami co jest bardzo bardzo bardzo niszczące dla tych sprzęgiełek od biegów.
sebastian_a4 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Olej wymieniony i prawdopodobnie filtr też u mechanika w zeszłym roku; nie widać żadnych wycieków; dzisiaj jade sprawdzić poziom oleju i najwyżej doleje Skrzynia ziagnozowana przez mechanika: padły tarczki i do remontu; poza tym gościu który wymieniał mi olej w skrzyni przelał ją całkowicie- pewnie to też wpłynęło na prędkośc wytarcia sie wkładek.
Rekomendowane odpowiedzi