simsonek Opublikowano 7 Lutego 2014 Opublikowano 7 Lutego 2014 Witam. Mam dziwny problem z ABS. Podczas postoju na wyłączonym zapłonie wyje pompa ABSu. Jak przekrece kluczyk to pali sie kontrolka pomaranczowa i czerwony wykrzyknik na 1/2 fis. jak mam podłączoną kostkę to pompa wyje jak stara ruska lodówka a ABSu nie ma. Po prrzekreceniu kluczyka pierw 3 razy za piszczy licznik (dzwiek jak zapalajaca sie rezerwa) a potem juz tylko piszczy jak bym zostawil zapalone swiatła i otwierał drzwi ? Co moze byc ze wywala błąd 1201 i pompa wydaje z siebie dzwieki bez kluczyka w stacyjce ?
Dev Opublikowano 7 Lutego 2014 Opublikowano 7 Lutego 2014 Jest jakis problem z zasilaniem pompy ABS posprawdzaj wtyczke piny i okablowanie sterownika
simsonek Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Opublikowano 16 Lutego 2014 to od nie łączenia gdzies moze chodzic bez kluczyka w stacyjce ? ---------- Post dopisany 16-02-2014 at 16:31 ---------- Poprzedni post napisany 07-02-2014 at 17:02 ---------- Zmieniłem sterownik abs i teraz jak podłączona kostka jest a zapłon wyłączony to pompa nie pracuje wiec sterownik był padniety ale dalej jak przekrece kluczyk to pojawia sie wykrzyknik swieci sie kontrolka abs, 3 razy pipczy jakby rezerwa sie zpalała a potem cały czas dzwiek jakbym zgasil samochod, otworzyl drzwi i zapomnial swiatel wylaczyc. W kostce do sterownika jest kilka cienkich kabli i 4 grubsze(mysle ze od zasilania). Czy moze wie ktos gdzie ida te kable ? Przypomne ze mam blad 1201 zasilanie pompy abs
Rekomendowane odpowiedzi