Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak prawidłowo ustawić instalacje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich:hi:zwracam się z prośbą o pomoc w ustawieniu mojej instalacji:decayed: Auto kupiłem już z LPG, ostatnio podłączyłem się do sterownika i mapy gazu trochę się rozjeżdżają. Auto to B6 z silnikiem BFB jak w opisie a graty jakie mam założone to:

Reduktor KME Silver - nie wiem tylko jak sprawdzić do ilu koni :kwasny:

Wtryski VALTEK czerwone

Sterownik STAG 4+

gaz1.jpg

gaz2.jpg

gaz4.jpg

gaz5.jpg

gaz6.jpg

Czy ta instalacja w ogóle nadaje się do takiego auta?:naughty:

Z góry dzięki za informacje.

Opublikowano

Wtryski nie dają rady..........., za mała dysza albo nisko skalibrowana listwa.

Opublikowano
  • Autor

To co proponujesz? Jestem w stanie coś zrobić sam? Na listwie jest napisana średnica 4mm. To jest średnica wtrysku?

Opublikowano

Jeżeli chcesz wogóle próbować wystroic to na tej listwie to wykręcić jedną dysze i zobacz jaka jest średnica. Ja bym zaczął od 3 mm przy tej mocy, wtedy będzie można zjechać z ciśnieniem.

Opublikowano
  • Autor

A jeśli chciałbym wymienić wtryski to jakie polecisz?

Opublikowano

Sprawne valteki nie są złe ale zaraz tu zaczną krzyczeć, że masz wymienić na hany....

Opublikowano
  • Autor

No dobra postaram się jutro sprawdzić średnice i wtedy będę męczył dalej:wink: Dzięki za informacje. Jak coś inne opinie też mile widziane:wink:

Opublikowano

Silver powinien dawac rade z cisnieniem, zobacz jak butla zamontowana tzn. od której strony jest wielozawór od zderzaka czy z drugiej strony, ile przejechane na tej instalacji?

Opublikowano
  • Autor

Na instalacji zrobione 50tyś. zawór od strony kabiny skierowany w stronę bagażnika. A to ma jakieś znaczenie?:kox: Jeśli chodzi o dyszę to chodzi o to co zaznaczyłem na zdjęciu?

zdjcie0002c.jpg

Zdjąć wąż i zmierzyć średnice zewnętrzną?

Opublikowano

Wykręcić dyszę i zmierzyć wew. (klucz 13)

Opublikowano
Na instalacji zrobione 50tyś. zawór od strony kabiny skierowany w stronę bagażnika. A to ma jakieś znaczenie?:kox: Jeśli chodzi o dyszę to chodzi o to co zaznaczyłem na zdjęciu?

http://s30.postimg.org/kn1e23en1/zdjcie0002c.jpg

Czyli bład typowy bład montażowy przy małej ilości gazu w butli ciekły gaz przelewa się na druga strone butli przy ostrym przyspieszaniu i pada cisnienie na reduktorze.

Opublikowano

waldemary out i co najmniej reg fasty na warsztat, jaki to dokładnie KME silver ? RED ?

btw. masz 150 KM pod maską czy 190 ?

Opublikowano
  • Autor

Mam 163KM, a reduktor jak mogę sprawdzić dokładnie? W papierach mam tylko Silver, będzie gdzieś opisany na obudowie? Średnic dzisiaj nie zdążyłem zmierzyć postaram się jutro:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Na budowie jest opisany KME RED CLASS1, dochodzi do niego rurka 6 mm więc nie wiem czy to nie będzie ten: SILVER FZ 6 :kwasny: ale pewności nie mam, na pewno nie GOLD:wink: Co do dyszy to ma średnice 2,5mm +- 0,1 mm

Opublikowano

wtryski do zmiany i od tego zacznijmy :) jeszcze jakby to były waldki z bfc, to jeszcze, ale najzwyklejsze i najtańsze czerwone, to nie nadają się do niczego (no chyba, że ma się niskie wymagania, a auto ma tylko "jakoś jeździć" na gazie)

reduktor styka (sam mam), zapodaj sobie listwę od AC albo reg fasty (sam mam) i zaczynasz zabawę...czyli autokalibracja, regulacja na trasie i patrzysz co i jak, potem ewentualnie zmieniasz średnicę dysz lub regulujesz ciśnienie na reduktorze, wszytko zależy od tego jak będzie to wyglądało po regulacji...

Opublikowano

PitekA4

Ja mam takie same valteki i słowa złego nie moge powiedzieć,wydoliły ponad 200km więc co ich czepiasz? Wg Ciebie autokalibracja zastąpi porządne strojenie na AFR-ce?:grin::facepalm: To że ty masz tam jakieś reg chwasty to od razu są one najlepsze i lepszych już nie ma.

Opublikowano

Ciekawe co im pomoże strojenie na afr jak się rozkalibrują po kilku tysiącach, regi tez szału nie robią.

Opublikowano

Łukasz13 AFR zapięty cały czas i jakoś ciągle bez zmian,miałem AC i poszły do kosza po miesiącu więc valteki dla dużo lepsze jak dla mnie.