blejk83 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam, znalazłem na mobile.de auto, BMW 530i 2001r za 2200e, wyslalem do sprzedającego zapytanie czy rozmawia po angielsku i czy dośle mi wiecej zdjec pojazdu. W odp dostalem kilka fotek auta, rzekoma sprzedajaca przedstawila sie jako szwedka i ze jej maz szwed pracowal w niemczech lecz niestety zginal w wypadku w pracy, auto stoi w szwecji i ona moze mi je przyprowadzic do Niemiec. Jako potwierdzenie, ze przyjade po auto poprosila zeby moja zona przetransferowala na moje nazwisko do Berlina 1600E i ze jak przyjade to sobie odbiore te pieniadze a ona bedzie pewna ze mam gotwke na auto. Teraz moje pytanie, czy to jakis nowy sposob naciagaczy?
Dev Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Napisz jej ze zaplacisz te 1600 € wiecej na miejscu Albo poplyniesz sobie Stenaline do Szwecji
Gość Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 ja bym Jej napisał co innego ale tutaj na Forum cenzura tego nie puści
blejk83 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 Z tym ,ze ona mi pisze zeby moja zona przelala na moje nazwisko 1600e, tak zeby miala pewnosc ze zjawie sie w berlinie. Z przelewaniem na czyjes konto to faktycznie stary numer, ale tu pieniadze moglbym odebrac w berlinie tylko ja. I tu sie zastanawiam gdzie jest myk ---------- Post dopisany at 19:24 ---------- Poprzedni post napisany at 18:59 ---------- Czy, ktos inny moze podjac gotowke jesli transfer jest na moje imie, jest na to jakis sposob?
krzysaudi Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Przelej na moje nazwisko te pieniądze i jedz do Berlina ....
blejk83 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 Przelej na moje nazwisko te pieniądze i jedz do Berlina .... OK, pod warunkiem ze do konca zycia bedziesz przychodzil wyrzucać gnój spod moich 30 krów:grin: Wiem, ze to ogłoszenie to wał tylko zastanawiam sie jak to działa
marekg Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Normalnie. Musisz posłać tej babie jakieś potwierdzenie zw kasa poszła do odbioru w Berlinie, się dopytasz to ci powie ze ma być to przez firmę od transferów zagranicznych typu western union. Problem w tym, ze z tym potwierdzeniem w ręku kazdy może te pieniądze odebrać Wysłane z mojego Trooper_X55
blejk83 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 Ok dzieki, bylem przekonany za aby podjac ta kase trzeba okazac ID
krzysiek21_01_1989 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Ludzie, po co tak kombinować, załóż sobie PayPal, kobieta też niech założy, niech wystawi aukcje na ebay, podeśle Ci link, Ty odrazu klikniesz, zapłacisz PayPal i w razie jak transakcja nie dojdzie do skutku zrobisz spór na ebay i odzyskasz kase. Jak transakcja dojdzie do skutku to anulujecie transakcje na ebay zeby prowizje odzyskac i po temacie.
Fido Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Toś doradził. Nie lepiej omijać podejrzane aukcje ?
marekg Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Podejrzane omijać a ewidentnych wałków nawet nie rozważać. Wysłane z mojego Trooper_X55
Rekomendowane odpowiedzi