Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sposób na montaż tablic rej. Kradzież.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W naszym pięknym kraju nawet tablice rejestracyjne nie mogą bezpiecznie spoczywać na swoim miejscu... Zeszłej nocy w Poznaniu zwędzili mi obie tablice (pewnie do celów przestępstwa) zgłosiłem to oczywiście na policje. Czeka mnie wyrobienie nowych tablic. Tylko zastanawiam się co z tymi nowymi pięknymi tablicami...

Zwykła śruba? Nie będzie ładnie. Ramka? Jak widać strach tak jeździć. Jakieś kleje koledzy? Widziałem nie dawno u kogoś, że miał na śruby, ale one były osłonięte takimi kapturkami - idealnie pod kolor tablicy. Widział to ktoś gdzieś lub ktoś to ma? :facepalm:

Opublikowano

Przyklej bez ramek na klej do szyb. Będą się mocno trzymać i ładniej wyglądać.

Opublikowano

W naszych autach, wszystkie sa montowane albo na sruby, albo na nity. Auta jezdza na daleka Rosje i jest to zwiazane ze stanem ich drog. Moze nie jest to zbyt piekne rozwiazanie, ale skuteczne.

Opublikowano

Co do tych kapturków to w BMW takie coś mieli, właśnie muszę sobie skombinować takie na przód :)

Opublikowano

:facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

ja zawsze nituje i mam spokój:whistling:

Opublikowano

A ja tam jeżdżę na ramkach bo najładniej. Jak ukradną to trudno, codziennie nie będą kradli tych samych tablic. Jak już ukradli to po co im drugie te same :grin: ??

Jak nie miałem ramek to nitowałem. Nit ładniej wygląda niż śruba i jest pewniejszy przed kradzieżą, no wiertarki raczej ze sobą nie noszą.

Opublikowano

co za kraj:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

pewnie fure na stacji do pełna łebasy zalały na tych tablicach i tyle :wink:

Opublikowano

:facepalm::facepalm::facepalm:

:polew:

Opublikowano

przyjeb na blachowkręty z łbem stożkowym i tyle w temacie

Opublikowano
przyjeb na blachowkręty z łbem stożkowym i tyle w temacie

One po jakimś czasie rdzewieją i robią się zacieki. Nity są lepszym rozwiązaniem.

Opublikowano
  • Autor

Nawet mi nie mówcie ile się nerwów najadłem i jak z przerażeniem w oczach szukałem po krzakach i śmietnikach moich tablic :facepalm: Nie życzę nikomu, zwłaszcza jeżeli ma ktoś bzika na punkcie auta jak ja :doh: A "obsługa" na policji? Nie będę tego komentował w ogóle... A już w ogóle nie będę komentował jak prawo się na to zapatruje - ukradli Ci tablicę - Twój problem, nie możesz ruszyć auta chociaż byłbyś na drugim końcu Polski :facepalm: Dzisiaj cały dzień chodzę struty i pod nosem tylko sobie powtarzam, że trzeba uciekać z tego beznadziejnego kraju póki jeszcze są możliwości.

Myślę nad podklejeniem między ramkę a tablicę taśmy dwustronnej, a i tą listewkę może dać na klej do szyb? :kwasny: Bo przód jeszcze ujdzie i zrobiłbym na nity, ale co z tyłem? Nie chce wiercić klapy... a w te oryginalne miejsca? Przecież one są gwintowane.

Up. To jest to czego szukam - MOCOWANIE TABLIC REJESTRACYJNYCH ZAŚLEPKI OKAZJA w xarchiwum.pl

Niestety nie mogę znaleźć żadnej aktualnej aukcji z tym :facepalm:

Opublikowano

gdzie w Poz Ci zarąbali te rejki ?

przywal na dwa nity.

Opublikowano
  • Autor

@slo, ale co z tyłem? Przewiercać klapę? Ruda wyjdzie raz dwa :kwasny:

Grunwald, dokładniej to okolice skrzyżowań ulic bułgarskiej i bukowskiej. Okolica raczej spokojna, tym większe moje zdziwienie :facepalm:

Opublikowano

.*&%$#@*@ nie mam słów na tych skurwieli..

Z przodu nity, z tyłu też nity przez dziury w klapie, może się uda..

Jak przewiercisz klape tył to zabezpiecz smarem miedzianym, możliwe że ruda suka nie wyjdzie.

Opublikowano
  • Autor

Szkoda gadać... Parking pod samym blokiem, aut pełno stoi, że często nie ma gdzie postawić...i padło akurat na moje, no nic... :facepalm: Poważnie myślę nad tymi nitami - żeby tylko udało się w ori dziury na tyle. Za nim przewiercę nową tablicę to musiałbym to jakoś sprawdzić kurde :kwasny:

Opublikowano

masz z tyłu dziury? jak tak, to dwa nity i jest ok...

Jeśli nie, to olej rudą, wierć dziury, smaruj smarem i nituj.

jeśli chodzi o kradzieże.. mi zarąbali golfa V pod WSNHID o 9 rano... za***iście.

Opublikowano
  • Autor

:facepalm::shock3: W sensie, że dzisiaj rano?

No są te ori dziury w klapie - gwintowane do których mam teraz przykręconą ramkę.

Jeszcze tak myślę, żeby kupić takie ładne cynkowane śruby imbusowe z kolistym łepkiem i wkręcić je w ori otwory i zabezpieczyć nakrętkami od środka klapy i od środka zderzaka. Trzeba by było zrzucić zderzak, ale to nie problem (dla świętego spokoju) tylko nie mogę przypomnieć sobie czy będę miał dostęp żeby tam nakręcić w zderzaku nakrętki od środka - czy nie będzie przeszkadzać belka?

No i mam nowe blachy. Mam dylemat jak je montować... W klapie są tzw nitonakrętki ori, które nie mają prześwitu na wylot więc mogę tylko do nich przykręcić blachę i niczym tego nie zabezpieczę od środka. :kwasny: A jak mam przewiercić klapę to mnie ściska :kwasny: Myślałem żeby dać w ramkę, ale między ramkę i tablice dać klej montażowy, taki uniwersalny w tubie jak silikon. I do tego ta listwę na dolę też na klej montażowy :facepalm: Nie mam już ani siły ani weny.

Opublikowano

jebnij nity i po sprawie:naughty: