miferA4B5 Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 Witam. Mam problem z turbiną .. Otóż jej dźwięk jest już nie taki jaki powinien być dziwnie jęczy na wyższych obrotach (pow.3 tys) sprawdzałem luzy na wirniku.. nie wiem które to są te wzdłużne i poprzeczne ale ruszałem na boki(minimalny), w góre i w dół (tutaj większy) Olej cieknie ale nie wiem czy to duża ilość czy niewielka ... Pytanie do was czy pociągnie jeszcze trochę ? czy muszę ja wymieniać na gwałt ? (cięzko z $$) Wiem, że przez internet, po zdj. niewiele można ale każda informacja jest cenna. Czytałem inne tematy, ale nigdy nie mogę nic znaleźć na forum jak czegoś szukam.. ;D
vp-tdi Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 jak duzo nie ubywa oleju to jeszcze pojezdzi o ile sie nie zacina wirnik. takie turbo czasem za 300zł mozna kupic w bdb stanie.
miferA4B5 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Opublikowano 13 Lutego 2014 Czasami lapie notlauf, ale przegonie ja i jest okej. Czesto jezdze na niedogrzanym silniku..
vp-tdi Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 to pewnie pali jak smok ale jak ci to nie przeszkadza to jezdzij
miferA4B5 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Opublikowano 13 Lutego 2014 Jak jezdze na niedogrzanym to pali..co zrobic
vp-tdi Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 Jak jezdze na niedogrzanym to pali..co zrobic kup golfa II beznyne + gaz ,mniej spali i tam sie nie ma co zepsuc ,w ciagu roku zaoszczedzisz na polowe audi
pieciajek Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 No luz już chyba uwidacznia się bo na 1 zdjęciu widać jakiś cień praktycznie w okół łopatek po stronie zimnej to ten luz robi się spory. Jak nie będziesz mocno deptał to jeszcze trochę wytrzyma bez obaw, no chyba że skończy się drastycznie pęknięciem ośki ale to od razu się kapniesz bo olej wypompuje z silnika w tłumik i z tyłu świata nie będziesz widział. Jak coś podjedź bo sprawdzałem i mam 2 sztuki, 1 z 115 AJM , 2 z 131 AWX obie w dobrym stanie wyjęte z chodzących jednostek.
miferA4B5 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Opublikowano 13 Lutego 2014 No w niedlugim czasie bede musiak podjechac do Cb
pieciajek Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 No bo już 13 dziś, trzeba to zrobić tak żebyś miała czym na kolejny spot podjechać
miferA4B5 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Opublikowano 13 Lutego 2014 Noo mysle, ze do kolejnego spota to ogarne juz
Rekomendowane odpowiedzi