byradzio Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2015 Scalak na tylne głośniki 2x40w 2ohm a Scalak na tubę 70w, sorki ze dopiero ale zapomniałem o tym zupełnie :-(
malyszdj Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ok nie ma problemu. Wielkie dzięki. A te 70 W to 2 ohmy czy 4 ohmy? Ogólnie myślałem że w Harmanie są glośniki 4 ohmowe a w Bose 2 ohmowe. No to jaki głośnik 200mm proponujecie do tego wzmacniacza?
byradzio Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2015 4ohm, szczerze to nie znam jakiegoś głośnika żeby to dobrze się zgrywalo, znajdź coś 150-200W RMS i to podłącz, jakoś to będzie grać ale nie za pięknie raczej :-P Wysłane z mojego lenovo89_wet_kk przy użyciu Tapatalka
patrycja92 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Panowie mam problem, zamontowane u siebie skrzynie, wzmacniacz i wszystko gra ale samochód zaczął mnie kopać:-) czy to wina podłączenia plusa czy może masy?
airbob Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Nie wiem co by można podłączyć odwrotnie aby uzyskać taki efekt, nie widzę takiej opcji. Na karoserii jest masa. Może mu oddaj to się uspokoi.
mariomex Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) małyszdj odgrzeje kotleta i jak zamontowałeś ten głośnik ? osobiście polecam bo też mi tego basuu z dołu brakuje z tyły jak sie siedzi to fabryczne bose ładnie łupie jak dobra tuba ale u kierowcy trochee braki , mimo wszystko radze odzielny wzmaczniacz oraz taki zestaw http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/54/03/13/32/5403133212 bagażnik w pełni funkcjnalny i uwierz bedziesz zadowolony z jednejj strony seryjny sub z drugiej cos takiego na alledrogo są takie zabudowy , ważne żeby glośnik był wyliczony pod zabuowe zamknietą . Edytowane 14 Czerwca 2015 przez mariomex
grzegolas Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 mariomex polecasz bo sam założyłeś czy polecasz bo polecasz. Też rozważam montaż takiego suba po drugiej stronie BOSE bo brakuje tego "dołu"
POWER-KRIS Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Proponuje najpierw zmienić fazę w tubie a dopiero dokładać cudów. Edytowane 15 Czerwca 2015 przez POWER-KRIS
mariomex Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Grzegolas - szczerze przymierzam sie do takiego rozwiązania i napewno jest dużo bardziej sensowne niż niepodłączanie jakiś innych glośników do wzmacniacza bose . Power-Kris ciekawy artykuł czegoś nowego sie dowiedziałem , ale z drugiej strony oryginalne Bose , tylni sub ładnie gra ale dla mnie to troszke za mało dlatego pisze o dodatkowym w lewym boczku i dodatkowym wzmacniaczu
POWER-KRIS Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 U mnie też z przodu było mało.Po zmianie + i - w głośniki tuby u kierowcy jest git.
mariomex Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 nigdy jej nie rozbierałem , trzeba rozkrecać czy wystarczy podpiąć inaczej wtyczke ? byłbym wdzieczny
POWER-KRIS Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Przy zwykłej tubie jest z boku wtyczka. Wyjmujesz, wycinasz taka prowadnice na środku skalpelem i wkładasz odwrotnie. Jak ma Bose nie wiem.
mariomex Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 postaram sie wypróbować w wolnej chwili Twój patent i zobaczymyyy
patrycja92 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witam, mam zwykły system grający z subem w bagażniku, czy odwrócenie biegunów w moim subie może poprawić jakoś muzyki/niskich tonów? co to powinno zmienić? pozdrawiam
POWER-KRIS Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 No więcej basu u kierowcy. Ja też mam system Nokia.
patrycja92 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 chłopaki mam audi a4 b6 avant z tyłu zwykły sub i wzmacniacz. moje pytanie brzmi czy jest możliwość założenia suba i wzmacniacza a systemu bose? i czy w ogóle to ma sens?
mariomex Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Bose ładnie gra - zawsze jest sens , ale pierw spróbuj pierw metody Power-Krisa , napewno Bose nie gra tak mocnym basem jak tuba czy skrzynia w samochodzie na pół bagaznika kto co lubi jeśli oczekujesz samego basu to pokusiłbym sie o lewą zabudowe w boczku , jak pisałem wyzej są na alledrogo wtedy funkcjonalny bagaznik i napewno dobrze to gra - sam sie przymierzam - warunek dodatkowy wzmacniacz Edytowane 16 Czerwca 2015 przez mariomex
patrycja92 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 spróbuję dziś i tam znać mam nadzieje że i u mnie będzie efekt. pytam się o to bo mam możliwość zakupu takiego małego zestawu bose za 100 zł. to chyba dobra cena?
mariomex Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) dobra tylko wlasnie pytanie w jakim stanie jest ten bose , hmm zawsze loteria , jesli chodzi sub i wzmacniacz to warto szukać tej odmiany z dużym piecem najbardziej rozbudowanej ( jak u mnie ) - zdjecie z neta http://i.imgur.com/UInJM.jpg Edytowane 16 Czerwca 2015 przez mariomex
Rekomendowane odpowiedzi